.

Συνδικαλισμός με «Ανοιχτές» οδούς προς τα δεξιά ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Συνδικαλισμός με «Ανοιχτές» οδούς προς τα δεξιάΜέχρι να υπαγορευθούν σενάρια νέων επεισοδίων αποσταθεροποίησης, παρακολουθούμε, λόγω θερινής περιόδου, χιλιοπαιγμένες, φτηνές επαναλήψεις του σίριαλ των «Εξαρχείων». Μιας φαρσοκωμωδίας, που, δυστυχώς, όσοι, σε αγαστή συνέργεια, απεργάζονται, συμμετέχουν και υποκινούν προβοκατόρικες ενέργειες, την καθιστούν επικίνδυνη.
Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την ανακοίνωση διοργάνωσης ανοιχτής εκδήλωσης στην Πλατεία Εξαρχείων με τίτλο «Ανοιχτές πόλεις», παρατηρείται μια σειρά ανακοινώσεων από Ομοσπονδίες και Ενώσεις Αστυνομικών, που λειτουργούν περισσότερο ως γραφεία Τύπου ακραίων πτερύγων της Νέας Δημοκρατίας. Των ίδιων που έσπευσαν να επικροτήσουν και να παρέχουν πολιτική κάλυψη πριν στεγνώσει το μελάνι των αλλεπάλληλων εξαγγελιών της εκδήλωσης. Δεν λειτουργούν καθόλου ως υπερασπιστές των συμφερόντων των εργαζομένων που εκπροσωπούν. Μόνος σκοπός τέτοιου είδους πρωτοβουλιών, οι οποίες δεν έχουν ως αφετηρία την πραγματική βούληση επίλυσης προβλημάτων, είναι η δημιουργία εντυπώσεών και η εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, στην εκπλήρωση των οποίων παραγνωρίζονται πιθανές αρνητικές συνέπειες.
Οι δημόσιες τοποθετήσεις, μάλιστα, ορισμένων εκπροσώπων, ξεπέρασαν κατά πολύ τα όρια της ευπρέπειας. Με έκπληξη διαπιστώσαμε όμως και την παντελή έλλειψη κριτικής ή προβληματισμού από προεδρεία Ενώσεων και Ομοσπονδιών, σχετικά με τα όρια της συνδικαλιστικής έκφρασης, σε σειρά ανακοινώσεων που ακολούθησαν.
Επειδή τέτοιου είδους μέθοδοι και πρακτικές δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά αλλά χαρακτηρίζουν κατά κόρον τη συμπεριφορά του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ, που παρασύρει σε επικίνδυνα μονοπάτια μεγάλη μερίδα της Ομοσπονδίας του και άλλων Ομοσπονδιών (δηλώσεις περί πτώσης κυβέρνησης σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=jWiK6AsGEc4, διοργάνωση πολιτικού χαρακτήρα εκδήλωσης στην Πλατεία Συντάγματος κ.ά. ).
Επειδή έχουμε δει ότι αυτή η απόλυτη κομματικοποίηση του συνδικαλισμού κατά το παρελθόν λειτούργησε αρνητικά στα δικαιώματα των εργαζομένων και απαξιωτικά ως προς αυτό καθαυτό το συνδικαλιστικό κίνημα,
για τους λόγους αυτούς, καλούμε τους εκπροσώπους των αστυνομικών να αναλογιστούν τη βαρύτητα του θεσμικού ρόλου που υπηρετούν, και όχι να χρησιμοποιούν αυτόν ως εφαλτήριο για την αναρρίχησή τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Επιπλέον, εκφράζουμε την πεποίθησή μας ότι οι υγιείς συνδικαλιστικές δυνάμεις και η πλειονότητα των απλών εργαζομένων αντιλαμβάνονται τον ύποπτο ρόλο ορισμένων και θα προχωρήσουν οι ίδιοι στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του συνδικαλιστικού τους κινήματος.

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.