.

Με τα όπλα του ΣΥΡΙΖΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Με τα όπλα του ΣΥΡΙΖΑ


 

Γιώργος Κυρίτσης


Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε ή και εμφανίστηκε επισπεύδων στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με πιο τρανταχτό παράδειγμα την πίεση για το κλείσιμο των εκκλησιών.

 

Μπορεί να ακουστεί παράξενο, ιδίως μέσα στην επικοινωνιακή μονοκαλλιέργεια των καναλιών υπέρ της κυβέρνησης, αλλά η αντιμετώπιση της πανδημίας γίνεται ελέω ΣΥΡΙΖΑ ή, εν πάση περιπτώσει, με πολύ μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία από την προηγούμενη κυβέρνηση και σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, απ' ό,τι με επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για την ακρίβεια, η κυβέρνηση αξιοποιεί -και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις λειψά και στραβά- την παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό χωρίς να συνυπολογίσουμε καν την υπεύθυνη στάση και τους χαμηλούς τόνους του ΣΥΡΙΖΑ, που συνιστούν μια σημαντική ποιοτική αναβάθμιση στα πολιτικά μας πράγματα αν μάλιστα τη συγκρίνει κανείς με τον ανεύθυνο, υποκριτικό και λαϊκίστικο τρόπο με τον οποίο πολιτευθηκε η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση, όπως π.χ. στη διαπραγμάτευση -βάστα, Σόιμπλε-, στις Πρέσπες, στο Μάτι.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε ή και εμφανίστηκε επισπεύδων στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με πιο τρανταχτό παράδειγμα την πίεση για το κλείσιμο των εκκλησιών. Όταν υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ. παρήλαυναν στα κανάλια διαφημίζοντας πόσο θρήσκοι είναι και βγάζοντας λόγους υπέρ του ακινδύνου της θείας κοινωνίας βρίζοντας παράλληλα του άθεους μαδούρους, ήταν ο Τσίπρας που σήκωσε το τηλέφωνο να πάρει τον αρχιεπίσκοπο. Οι υπουργοί Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης, έσπευσαν από την πρώτη μέρα να πλαισιώσουν την άβγαλτη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να προτείνουν και να βρουν λύσεις, να στηρίξουν την προσπάθεια.

 

Κυρίως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην παρούσα κυβέρνηση τα δύο βασικά όπλα για την αντιμετώπιση της κρίσης, της υγειονομικής και την παρεπόμενης οικονομικής. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε το ΕΣΥ όρθιο και σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι το παρέλαβε, με προσλήψεις προσωπικού και επιπλέον 100 κλίνες ΜΕΘ. Η Ν.Δ., που, αφού ακύρωσε τις 4.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών τις οποίες προχωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και αφού υπέσκαψε θεσμικά όσο μπορούσε το δημόσιο σύστημα Υγείας προ κορωνοϊού, αναγκάστηκε να ανακρούσει προσωρινά πρύμναν. Όχι όμως και να παραλείψει να ενισχύσει αχρείαστα τους κλινικάρχες, ούτε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς. Δεν δίστασε μάλιστα να τους στείλει τα ΜΑΤ όταν διαμαρτυρήθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, γεγονός παραμένει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αναλάβει το 2015 να περισώσει το ΕΣΥ, τώρα η χώρα δεν θα είχε μέσα άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό. Όλοι θυμόμαστε ότι η Ν.Δ. έκλεισε νοσοκομεία και απέλυσε γιατρούς.

 

Το δεύτερο όπλο που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτό για το οποίο είχε κατηγορηθεί και λοιδορηθεί πιο πολύ, είναι το «μαξιλάρι» των 37 δισ. Το «αχρείαστο», το «άστοχο», για να θυμηθούμε τους πιο επιεικείς προεκλογικούς χαρακτηρισμούς της Ν.Δ., αποτελεί σήμερα το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και το μέσο με το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί, εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, η επερχόμενη ύφεση. Μέχρι προ πενθημέρου η κυβέρνηση εξακολουθούσε να χαρακτηρίζει άκαιρη και λανθασμένη την αξιοποίηση του «μαξιλαριού» όπως πρότεινε κοστολογημένα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ξαφνικά τη Μεγάλη Τετάρτη η κυβέρνηση διέρρευσε αρμοδίως ότι έχει ήδη δαπανήσει τα 12-14 από τα 37 δισ. Εάν το έκανε, το έκανε με τρόπο αδιαφανή και είναι άγνωστο που κατευθύνθηκε αυτό το κολοσσιαίο ποσό.

 

Δεν περιμένει κανείς η κυβέρνηση και τα κανάλια της να τα αναγνωρίσουν όλα αυτά. Τουναντίον, προσπαθούν να εξαφανίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση γενικά. Ο κόσμος όμως ξέρει.left.gr

https://left.gr/news/me-ta-opla-toy-syriza?fbclid=IwAR2uiMzTtL3D735P6CQ4Mkov9TDep1KG8to_Lu8o8ePvK2TV4S-BbBaTLcE  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.