.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη στο Α.Τ. Δραπετσώνας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη στο Α.Τ. ΔραπετσώναςΕρώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη στο Α.Τ. Δραπετσώνας».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν, πως σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις 19 Απριλίου 2020 αστυνομικοί στο Α.Τ. Δραπετσώνας φέρεται να προχώρησαν σε άγριο ξυλοδαρμό του μετανάστη Σαμπίρ Σάαχ, ο οποίος κρατείτο χωρίς χαρτιά.

Το περιστατικό αυτό στάθηκε αφορμή για να προχωρήσουν οι κρατούμενοι σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι, παράλληλα, και για τις απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται, στριμωγμένοι μέσα σε έναν πολύ μικρό και μη αεριζόμενο χώρο, χωρίς καμία προφύλαξη για τον κορονοϊό ενώ καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για ρατσιστική πολιτική, καθώς επισημαίνουν ότι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα κι ότι κρατούνται υπό άθλιες κι επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες επειδή απλά δεν έχουν χαρτιά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον Υπουργό:

-Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για τον φερόμενο άγριο ξυλοδαρμό του Σαμπίρ Σάαχ από αστυνομικούς του Α.Τ. Δραπετσώνας;

-Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει σε περίπτωση που είναι αληθείς οι καταγγελίες για τον φερόμενο ξυλοδαρμό;

-Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για την αποσυμφόρηση των κρατητηρίων και την προστασία της υγείας των κρατουμένων από τον κορονοϊό;

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Θέμα: «Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη στο Α.Τ. Δραπετσώνας»


Σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις 19 Απριλίου 2020 αστυνομικοί στο Α.Τ. Δραπετσώνας φέρεται να προχώρησαν σε άγριο ξυλοδαρμό του μετανάστη Σαμπίρ Σάαχ, ο οποίος κρατείτο χωρίς χαρτιά. Συγκεκριμένα, μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων 34 κρατουμένων, οι οποίοι συνωστίζονται στα κρατητήρια του Α.Τ. Δραπετσώνας, οι αστυνομικοί έβγαλαν έξω από το κελί τον ως άνω μετανάστη και τον ρωτούσαν «γιατί έρχεσαι συνέχεια και ζητάς για όλους;». Όταν απάντησε ότι αυτός γνωρίζει καλύτερα ελληνικά γι' αυτό και απευθύνει ο ίδιος τις ερωτήσεις, άρχισαν να βιαιοπραγούν εις βάρος του και να τον χτυπούν με ιδιαίτερη αγριότητα ενώπιον όλων των συγκρατουμένων του. Εν συνεχεία, τον απομάκρυναν από το κρατητήριο της Δραπετσώνας, ενώ μέχρι τώρα αγνοείται η τύχη του.

Το παραπάνω περιστατικό, μάλιστα, στάθηκε αφορμή για να προχωρήσουν σήμερα οι κρατούμενοι σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι, παράλληλα, και για τις απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται, στρυμωγμένοι μέσα σε έναν πολύ μικρό και μη αεριζόμενο χώρο, χωρίς καμία προφύλαξη για τον κορονοϊό. Επίσης, καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για ρατσιστική πολιτική, καθώς επισημαίνουν ότι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα κι ότι κρατούνται υπό άθλιες κι επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες επειδή απλά δεν έχουν χαρτιά.


Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για τον φερόμενο άγριο ξυλοδαρμό του Σαμπίρ Σάαχ από αστυνομικούς του Α.Τ. Δραπετσώνας;
2. Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει σε περίπτωση που είναι αληθείς οι καταγγελίες για τον φερόμενο ξυλοδαρμό;
3. Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για την αποσυμφόρηση των κρατητηρίων και την προστασία της υγείας των κρατουμένων από τον κορονοϊό;


Οι ερωτώντες βουλευτές
Ραγκούσης Ιωάννης

Αλεξιάδης Τρύφων
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)
Βαγενά Άννα
Βαρδάκης Σωκράτης
Βερναρδάκης Χριστόφορος
Βέτα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Γκιόλας Γιάννης
Δρίτσας Θοδωρής
Ζαχαριάδης Κώστας
Ζουράρις Κωνσταντίνος
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Καρασαρλίδου Φρόσω
Κασιμάτη Νίνα
Κάτσης Μάριος
Καφαντάρη Χαρά
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μάρκου Κώστας
Μουζάλας Γιάννης
Μπαλάφας Γιάννης
Μπάρκας Κώστας
Νοτοπούλου Κατερίνα
Ξανθόπουλος Θεόφιλος
Ξενογιαννακοπούλου Μαρία Ελίζα
Πολάκης Παύλος
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Σκουρλέτης Παναγιώτης
Σκουρολιάκος Παναγιώτης
Σπίρτζης Χρήστος
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Τσίπρας Γιώργος
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νίκος
Φωτίου Θεανώ
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γιώργος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.