.

Τροπολογία για την πρώτη κατοικία από τον Αλ. Τσίπρα και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Τροπολογία για την πρώτη κατοικία από τον Αλ. Τσίπρα και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ



Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την κυβέρνηση “να μην αφήσει απροστάτευτα χιλιάδες νοικοκυριά που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πανδημίας” σημειώνοντας “αν δεν το πράξουν, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης φέρουν ακέραια την ευθύνη”.

Μέτρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, που καταθέτει εκ νέου σχετική τροπολογία. Η συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπει την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και την αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους.

Η τροπολογία κατατίθεται από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση “να μην αφήσει απροστάτευτα χιλιάδες νοικοκυριά που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πανδημίας” σημειώνοντας “αν δεν το πράξουν, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης φέρουν ακέραια την ευθύνη”.

Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατατέθηκε αναφέρει: “στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των δυσθεώρητων οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, οι οποίες είναι δυσθεώρητες, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο, πρέπει να υπάρξει πρόληψη και για την προστασία της κύριας κατοικίας όλων των πολιτών. Είναι γνωστό ότι από την 1η Μαΐου 2020 μπαίνει τέλος στο καθεστώς προστασίας κύριας κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει το νέο πτωχευτικό πλαίσιο που θα καλύπτει φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις".


Παράλληλα τονίζεται πως «η υγειονομική κρίση του τελευταίου διαστήματος και οι συνέπειές της, καθιστούν αναγκαία την άμεση αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος, που είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας» και προτείνεται «η επέκταση της προστασίας της κύριας κατοικίας μετά την 30η Απριλίου του 2020 και η απαγόρευση πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους».






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.