.

Κραυγή αστυνομικών: Η κυβέρνηση μας εμπαίζει και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός μας παγιδεύει! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Κραυγή αστυνομικών: Η κυβέρνηση μας εμπαίζει και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός μας παγιδεύει!



Εμπαιγμό και πλήρη αδιαφορία καταλογίζουν στον πρωθυπουργό οι αστυνομικοί της Δημοκρατικής Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών, ύστερα και από την παρουσία του στη ΔΕΘ το περασμένο σαββατοκύριακο. 

 «Όπως ήταν αναμενόμενο η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού στην συνέντευξη του στη Δ.Ε.Θ, απέδειξε για άλλη μια φορά τον εμπαιγμό και την πλήρη αδιαφορία του για τις πραγματικές ανάγκες των ενστόλων όπως και του συνόλου του κόσμου της εργασίας στην χώρα», αναφέρει η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών σε ανακοίνωσή της, ενώ καλεί άπαντες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να αποτυπωθεί στην συνείδηση μας ότι τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά όλα κερδίζονται με αγώνες».

Συναδέλφισσα, συνάδελφε δε μας αξίζει άλλο ο εμπαιγμός και η εθελοδουλία

Συνεχίζοντας η ΔΕΚΑ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση έχει ένα σκοπό, τα προνόμια των λίγων να επιβληθούν στις ανάγκες των πολλών. Την ίδια ώρα που μοιράζει εκατομμύρια στους εργολάβους, στις πολυεθνικές και σε εκλεκτούς της οικονομικής ελίτ, δήθεν γιατί επλήγησαν από το covid-19, ξεμπερδεύει με ένα υποκριτικό ευχαριστώ στους ένστολους οι οποίοι με φιλότιμο και αυταπάρνηση επιτελούν καθημερινά το καθήκον τους, από την μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη, θυσιάζοντας ακόμα και την ζωή τους! Οι πολιτικές που προαναγγέλλει όπως το νέο μνημόνιο της επιτροπής Πισσαρίδη, η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, οι επιχορηγήσεις και οι φοροελαφρύνσεις των ισχυρών και ο εκφοβισμός για συλλογική διεκδίκηση, με την εργαλειοποίηση και της αστυνομίας, θα επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα.

Οι Έλληνες αστυνομικοί βιώνουν στις σημερινές συνθήκες, δυστυχώς με την κάλυψη και την ανοχή του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ, μια άνευ προηγουμένου δυσχερή κατάσταση. Το Προεδρείο πλέον δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Δεν προσποιείται καν ότι αγωνίζεται για τα συμφέροντα του αστυνομικού, δεν μπαίνει καν στον κόπο να αρθρώσει φωνή διεκδίκησης και να αναδείξει μαχητικά τα κακώς κείμενα, αλλά το μόνο θέμα που την απασχολεί ,αυτή τη περίοδο, είναι η διατήρηση των προνομίων και η νομή τους σε ημετέρους.

Προς τι η εκκωφαντική σιωπή; Στους κυβερνητικούς θώκους βρίσκονται αυτοί στους όποιους οφείλουν κυρίως τη συνδικαλιστική τους υπόσταση και βάζοντας πλάτη εκατέρωθεν σε ένα ευτελές αλισβερίσι, ακριβώς για να μπορούν να ξεμπερδεύουν με ένα υποκριτικό ευχαριστώ.

Ακριβώς για να μπορούν να αδειάζουν τα αστυνομικά τμήματα και Τ.Α αναίμακτα.

Ακριβώς για να νομιμοποιείται η εργασιακή βαρβαρότητα, με την εντατικοποίηση της εργασίας μας, χωρίς ρεπό.

Ακριβώς για να μη χρειάζεται να ληφθούν υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού.

Ακριβώς για να μπορούν να γίνονται πελατειακές προσλήψεις.

Ακριβώς για να μην επιλύεται κανένα χρόνιο πρόβλημα (βαθμολόγιο, μισθολόγιο, επικίνδυνο και ανθυγιεινό κ.α.).

Ακριβώς για να οπισθοδρομεί ο οργανισμός ανεμπόδιστα στις εποχές των κομματικών διώξεων, και της πλήρους αναξιοκρατίας και αναξιοπιστίας.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει εδώ και καιρό. Τώρα το μόνο που μένει είναι το περιεχόμενο του να μας πνίξει. Το μόνο που μένει είναι ο ενδοτισμός τους να απλωθεί και σε ότι έχει μείνει υγειές. Η ευθύνη όλων μας τεράστια, που δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι ένας άλλος συνδικαλισμός, ανιδιοτελής, διεκδικητικός, αγωνιστικός και αποτελεσματικός είναι εφικτός. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για δάκρυα, για απάθεια. Η συγκρότηση ενός μετώπου που θα φέρει την ανατροπή, είναι απολύτως εφικτή και αναγκαία. Καλούμε κάθε αντιπρόσωπο να αναλογιστεί τις ευθύνες του για τη σημερινή κατάντια του συνδικαλισμού και κάθε συνάδελφο που νιώθει ντροπή με την παρούσα κατάσταση να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αλλάξουμε πορεία από αυτό το μονόδρομο, που βάζει ταφόπλακα σε οποιαδήποτε ελπίδα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε δε μας αξίζει άλλο ο εμπαιγμός και η εθελοδουλία.

Δώστε το παρόν με την Δ.Ε.Κ.Α στον αγώνα και τη διεκδίκηση των δίκιων μας!»


πηγη left.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.