.

Ωμό αυταρχισμό, αντί σωφρονιστικής πολιτικής εφαρμόζει η Κυβέρνηση στις φυλακές ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ωμό αυταρχισμό, αντί σωφρονιστικής πολιτικής εφαρμόζει η Κυβέρνηση στις φυλακές



Κοινή δήλωση των Τομεαρχών, Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού.


Την απουσία σωφρονιστικής πολιτικής και την εμμονή στο δόγμα της άμετρης καταστολής και του αυταρχισμού διακήρυξε σήμερα στη Βουλή η Κυβέρνηση, δια της γ.γ. Αντεγκληματικής πολιτικής, η οποία εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά θράσος και προκλητικότητα.
Φάνηκε μάλιστα αμετανόητη για την τραγική διαχείριση της υπόθεσης «Δημάκη», παρά τη συντριπτική υποχώρησή της, και με περισσή αναίδεια εγκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους. Πιπιλίζοντας τη γνωστή καραμέλα του νόμου Παρασκευόπουλου, που δήθεν αποφυλάκισε 14 χιλ. κρατουμένους (!), φάνηκε πια ότι η πολιτική της ΝΔ καθορίζεται από τα fake news. Φάνηκε όμως ταυτόχρονα η πλήρης άγνοια των φυλακών και των αναγκών τους: Μπροστά μάλιστα στην ανυπαρξία οποιουδήποτε έργου, επαναλάμβανε μονότονα τα ευρήματα των ελέγχων και τα ποντίκια που ανακάλυψε σε μια φυλακή (!) Καμία εξήγηση ωστόσο δεν έδωσε για τις απευθείας αναθέσεις σε «φίλους», ούτε για τις ακριβοπληρωμένες, και πάλι με απευθείας ανάθεση, δημόσιες σχέσεις της Γραμματείας. Τέλος, ενώ υπερασπίστηκε το δόγμα «νόμος και τάξη» για ασφάλεια στις φυλακές, δεν δικαιολόγησε τις δολοφονίες, τις συμπλοκές και τους θανάτους που συμβαίνουν διαρκώς.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέταξαν την ανάγκη χάραξης μιας σωφρονιστικής πολιτικής που να συμβαδίζει με τα δεδομένα του Συμβουλίου της Ευρώπης και σημείωσαν την πρόοδο που έγινε την περίοδο 2015-2019 στη διεθνή εικόνα της χώρας. Αντίθετα, με την ακροδεξιά πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, η χώρα βαδίζει και πάλι στη διεθνή απαξίωση, αφού επιλέγει το μοναχικό δρόμο της άμετρης καταστολής αντί της ουσιαστικής πολιτικής ανθρωπισμού και επανένταξης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.