.

Η Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: Επικοινωνία, ανικανότητα, είναι τα χαρακτηριστικά του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη, που φαίνεται και στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Η Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: Επικοινωνία, ανικανότητα, είναι τα χαρακτηριστικά του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη, που φαίνεται και στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών.



Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας, Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στο  Κόκκινο 105.5 δήλωσε:

Σήμερα 28.7.2021, πραγματοποιούμε, ως τομέας ΠΡΟ ΠΟ(τομεάρχης και αναπληρωτές)  επίσκεψη στις πληγείσες από την πρόσφατη πυρκαγιά, περιοχές του Διόνυσου, Σταμάτας και Ροδόπολης. 

Η πρώτη εικόνα  που συναντά κανείς  από την Νέα Ερυθραία προς τη Σταμάτα  είναι  στοίβες από  κλαδέματα  και ξερόχορτα πεταμένα , παράλληλα του κεντρικού οδικού άξονα. Εύλογο είναι το ερώτημα για το ποιες πολιτικές πρόληψης εφαρμόσθηκαν,    και πως προετοιμάσθηκε η περιοχή στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου.

Σημειώνουμε ότι η ίδια περιοχή είχε πληγεί τον Φεβρουάριο από την  «Μήδεια» και όλο αυτό το διάστημα δεν στάθηκε ικανό  να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες αποκατάστασης. Υπάρχουν ευθύνες , ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο (Περιφέρεια, Πολιτική Προστασία, ΔΕΔΔΗΕ κλπ).  Που είναι το επιτελικό Κράτος του κ. Μητσοτάκη? Ο κ. Πέτσας δήλωνε ότι θα νομοθετηθεί άμεσα σχετικά με τις αρμοδιότητες. Πράγμα που δεν έγινε.

Μόνον επικοινωνία και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των κυβερνώντων.

Η κυβέρνηση και ο κ. Χαρδαλιάς ,επέλεξαν εν μέσω αντιπυρικής,  να θέσουν 18 περιοχές της Αττικής  σε «κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης της Πολιτικής Προστασίας», όπου θα γίνονται έργα κατά προτεραιότητα , αποψίλωσης και απομάκρυνσης βιομάζας. Οι περιοχές αυτές είναι σημεία μείξης οικιστικού ιστού και δάσους. Μια από αυτές τις περιοχές είναι και η εν λόγω.

Ο νόμος 4662/2020 για αναδιάρθρωση και αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, που εμφάνιζε η κυβέρνηση ως μεγάλο επίτευγμα , τέθηκε σε αδράνεια με ΠΝΠ του Μαρτίου 2020, δεν έχουν εκδοθεί κανονιστικές πράξεις, ο κ. Χαρδαλιάς χρησιμοποιεί επιλεκτικά άρθρα του νόμου, κατά το δοκούν   και η Πολιτική Προστασία σήμερα, λειτουργεί με νομοθεσία του 2003.

Συμπέρασμα: Επικοινωνία, ανικανότητα, είναι τα χαρακτηριστικά του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη, που φαίνεται και στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών, την εποχή της Κλιματικής Αλλαγής, που διανύουμε.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.