.

Χ. Καφαντάρη: Τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια σε υγειονομικούς και πυροσβέστες μετατρέπονται σε αναστολές εργασίας και ΕΔΕ! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Χ. Καφαντάρη: Τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια σε υγειονομικούς και πυροσβέστες μετατρέπονται σε αναστολές εργασίας και ΕΔΕ!



Η Χαρά Καφαντάρη βουλευτής Δυτικής Αθήνας και αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , δήλωσε:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να αναλώνεται σε επικοινωνιακές πολιτικές και «αυτοθαυμασμό» για τις επιτυχίες της στην αντιμετώπιση των διαδοχικών κρίσεων, της πανδημίας και των δασικών πυρκαγιών, η πραγματικότητα, όμως, τη διαψεύδει. Σταδιακά ξεδιπλώνει την πολιτική της που όσο και να προσπαθεί, δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο. Ακραίος νεοφιλελευθερισμός, έλλειψη κοινωνικής ενσυναίσθησης, καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, καταστροφή του Περιβάλλοντος και του δασικού μας πλούτου, ιδιωτικοποίηση των πάντων, όπως του ΕΣΥ και κρίσιμων δημόσιων υποδομών, ακόμα και των αναδασώσεων.

Δεν πάει πολύς καιρός που «χειροκροτούσε» τους υγειονομικούς και μοίραζε συγχαρητήρια στους πυροσβέστες. Σήμερα, όμως, το πραγματικό της πρόσωπο, οδηγεί τους υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας … τιμωρώντας τους, έχοντας αποτύχει σε πολιτικές πειθούς της Κοινωνίας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. «Σέρνει» σε ΕΔΕ ήρωες πυροσβέστες, που τόλμησαν να αποκαλύψουν την πραγματική κατάσταση, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, τους κινδύνους, που διατρέχουν οι εργαζόμενοι και τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας.

Τι σχεδιάζει άραγε; Αντί να προχωρήσει σε γενναίες προσλήψεις στο ΕΣΥ, το οποίο θα αποδυναμωθεί με τις αναστολές εργασίας, διακινδυνεύει τη Δημόσια Υγεία. Αντί να ενισχύσει το πυροσβεστικό σώμα με προσωπικό, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μεγαλύτερου αριθμού εποχικών, δεν ανανέωσε συμβάσεις 5066 ωφελούμενων από προγράμματα του ΟΑΕΔ για δασοπροστασία, δεν ανανέωσε τον επίγειο στόλο οχημάτων και δεν συντήρησε τα υπάρχοντα εναέρια μέσα, έγκαιρα. Συνεχίζει, μέχρι στιγμής, την πλήρη αδιαφορία για την Υγιεινή και Ασφάλεια στο Πυροσβεστικό Σώμα, μη εκδίδοντας το σχετικό ΠΔ, ενώ, οι «ήρωες» πυροσβέστες ρίχνονται στη μάχη, χωρίς καν τα στοιχειώδη μέσα προστασίας και με παλιά και ασυντήρητα πυροσβεστικά οχήματα.

Όσο όμως και να προσπαθεί η κυβέρνηση και τα στελέχη της να «διασώσουν» τον πρωθυπουργό, οι ευθύνες έχουν ένα όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.