.

''Χαιρετίσματα στην εξουσία'', γράφει ο Ν.Χ. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

''Χαιρετίσματα στην εξουσία'', γράφει ο Ν.Χ.

Για τις αποδράσεις φταεί η πολιτική Δένδια - Όχι οι αστυνομικοί

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα αποδράσεων από τα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων και τα κέντρα κράτησης μεταναστών.
Η υπερσυγκέντρωση κρατουμένων σε όλα τα επίπεδα φύλαξης-κράτησης, εκτός από την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα προβλημάτων και παραβίασης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας τόσο για τους ίδιους τους κρατούμενους όσο και για το ένστολο προσωπικό που σε άθλιες συνθήκες εργασίας και σε κρατητήρια-τρώγλες προσπαθεί να φέρει εις πέρας το έργο του. Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν και κρούσματα φυματίωσης τόσο σε Αστυνομικούς όσο και σε κρατούμενους. Το Π.Δ. 45/1986 περί υγιεινής δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ έως σήμερα και γι’ αυτό καλούμε τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να μας γνωστοποιήσουν πόσους τακτικούς και εκτάκτους εμβολιασμούς και ελέγχους έχουν διενεργήσει. Η ευθύνη για την ασφαλή φύλαξη των κρατητηρίων και των κέντρων κράτησης περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στο κατώτερο προσωπικό των Αστυνομικών, παραβλέποντας όμως τις ευθύνες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας για τα ελλιπή μέτρα φύλαξης και την ακαταλληλότητα των κρατητηρίων που τα έχουν μετατρέψει σε φυλακές. Η ευθύνη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας δεν αρκεί στο να ζητάει κάθε φορά την πειθαρχική δίωξη των ενστόλων αλλά οφείλει να προλαμβάνει τις αποδράσεις, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες φύλαξης των κρατουμένων και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας του αστυνομικού προσωπικού

_______________________________________________________________ 

Στο στόχαστρο του Δένδια τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των ενστόλωνΑνοικτή επιστολή Αξιωματικών-Αστυνομικών-Ειδικών Φρουρών
Αφού πρώτα <<μαζί τα φάγαμε>> και πληρώνουμε τώρα το λογαριασμό <<σχεδόν όλοι μαζί>> όπως <<οφείλουμε>>, ήρθε και η ώρα <<της προσαρμογής στα νέα ήθη και έθιμα>>.


   Απαγορεύεται πλέον και με τη βούλα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που στηρίζεται στα Ν.Δ. 794/71 και 53/1974 της <<εθνοσωτήριου Κυβερνήσεως>>, η συμμετοχή μας με στολή σε εκδηλώσεις και πορείες, για την προβολή των επαγγελματικών μας διεκδικήσεων, δεδομένου ότι δεν είμαστε σε διατεταγμένη Υπηρεσία. Βέβαια η συμμετοχή μας με στολή σε γάμους, βαπτίσεις, δεξιώσεις, γεύματα, εσπερίδες, θεατρικές παραστάσεις, επιτρέπεται κανονικά.

   Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, για το καλό μας φυσικά, αλλάζουν και τον συνδικαλιστικό νόμο επαναφέροντας το μανδύα του ενιαίου ψηφοδελτίου, ώστε να μας προστατεύσουν από διάφορες ομάδες ακραίων απόψεων για να μην εκτεθούμε στην κοινωνία.

   Τι να κάνει και ο καημένος ο Υπουργός μας. Οφείλει να εφαρμόσει την Γνωμάτευση που προκλήθηκε από έγγραφο της Υπηρεσιακής μας Ηγεσίας, γι’ αυτό το μείζον θέμα που απασχολούσε όχι μόνο εμάς αλλά και ολόκληρη την κοινωνία και ήταν επιτακτική η ανάγκη να δοθεί λύση. Του απομένει μόνο η άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου.

   Όλα τα άλλα προβλήματά μας θα λυθούν σύντομα και με <<ταχείς>> διαδικασίες. Λίγο υπομονή να έχουμε. Γι’ αυτό και δεν χρειάζονται πορείες και συγκεντρώσεις. Κάντε λίγο υπομονή ρε παιδιά. Μην χαλάτε το προφίλ και τον <<καθημερινό αγώνα του>>. Καλά το πάνε τα συνδικάτα μας…….
________________________________________________________________________

 Συνδικαλισμός στην ΕΛ.ΑΣ 'Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι'


    Τελευταία  γίνεται μεγάλος  ντόρος για την κατάργηση της απλής αναλογικής που για το συνδικαλιστικό κίνημα των Αστυνομικών ήταν αίτημα από την ίδρυση των πρώτων Ενώσεων που στήθηκαν με κόπο και διώξεις από το 1982 και εντεύθεν.
Από τότε που άρχισε να κυοφορείται η ιδέα για συνδικαλιστικές ελευθερίες, για δικαίωμα στην πενθήμερη εργασία, για την κατάργηση του στρατωνισμού των Αστυνομικών στα Αστυνομικά Τμήματα και από την υποχρέωση καταβολής προίκας των υποψηφίων συζύγων των Αστυνομικών, όπως επίσης και για την κατάργηση του φακελώματος των πολιτικών φρονημάτων τόσο των πολιτών όσο και των ενστόλων και των οικογενειών αυτών. 
   Η λέξη ‘’συνδικαλισμός’’ στην Ελληνική Χωροφυλακή και Αστυνομία Πόλεων, από όσους προφερόταν, εισέπρατταν άμεσα την απάντηση ‘’Κομμουνιστής είσαι παιδί μου;’’. 
   Το 1986-87 ξεκινάει το πρώτο εγχείρημα πανελλαδικού σωματείου Αστυνομικών με την επωνυμία ‘’ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ’’ μέχρι το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου.  
Οι διώξεις δεν άργησαν να έρθουν. ‘’Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη’’.. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρ’ ότι στο πρόγραμμά του διακήρυττε ότι είναι υπέρ της κατοχύρωσης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, θεωρούσε ότι δεν ήταν αρκετά ώριμες οι συνθήκες λόγω των συσχετισμών (μεταξύ συντηρητικών και προοδευτικών Αστυνομικών), με αποτέλεσμα να ξεκινήσει πογκρόμ διώξεων και παρακολουθήσεων και να προβαίνει σε γενικές επιφυλακές των Αστυνομικών ζητώντας από αυτούς να υπογράφουν ότι δεν είναι μέλη της Ένωσης. Η Νέα Δημοκρατία, από ιδεολογία άλλωστε, ούτε πίστευε ούτε ήθελε συνδικαλισμό στην Ελληνική Αστυνομία.  Ακούγοντας μόνο τη λέξη ‘’συνδικαλισμός’’ έβγαζαν σπυράκια....  
   Το μόνο κόμμα που ήταν υπέρ του συνδικαλισμού και των ελευθεριών και τα στήριζε ολοφάνερα στα πρώτα βήματα αλλά και στη συνέχεια ήταν το Κ.Κ.Ε. και η αριστερά.  
   Η συγκυβέρνηση του 1989 (Ν.Δ. - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ) βρίσκει το συνδικαλιστικό κίνημα με μερικές εκατοντάδες διωκόμενους Αστυνομικούς για συνδικαλιστικούς λόγους, οι οποίοι έχουν μετατεθεί σε όλα τα σημεία του ορίζοντα. Βρίσκονται σε συνεχή διωγμό και ψυχολογική πίεση, Ε.Δ.Ε., πρόστιμα και απειλές για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η παρέμβαση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, σταμάτησε τις διώξεις κατά των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς όμως αυτοί να έχουν δικαιωθεί στο πάγιο αίτημα για αναγνώριση του συνδικαλισμού, κάποιοι δε από τους πρωτεργάτες του συνδικαλιστικού κινήματος αποτάχθηκαν από το Σώμα με αποτέλεσμα να καταστραφούν οικονομικά και μέχρι σήμερα να μην έχουν αποκατασταθεί.  
   Παράλληλα, εκτός από την ύπαρξη της ‘’ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ’’ άρχισαν να δημιουργούνται και τα πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικά με το Ν. 1264/82 και οι εκλογές σε όλα αυτά τα σωματεία γίνονται με απλή αναλογική ενώ στη συνέχεια δημιουργείται η Π.Ο.ΑΣ.Υ. Οι παρεμβάσεις του τότε Υπουργού  Δημόσιας Τάξης Θ. Αναγνωστόπουλου, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας,  είχαν σκοπό  να δημιουργήσουν ένα κυβερνητικό συνδικαλισμό περιορισμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών (σωματεία αστικού τύπου με ενιαίο ψηφοδέλτιο που παρέμεινε μέχρι το Ν. 2226/94 ,με τον περιορισμό πάλι του ενιαίου ψηφοδελτίου και χωρίς απλή αναλογική, Νόμος Παπαθεμελή, που ουσιαστικά αναγνωρίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των Αστυνομικών). 

   Μετά από 30 σχεδόν χρόνια, με έναρξη της περιόδου του αειμνήστου και πρωτεργάτη Υπουργού Δημόσιας Τάξης Σκουλαρίκη Γιάννη, ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας του συνδικαλιστικού κινήματος και την ακατάπαυστη στήριξη τόσο του Κ.Κ.Ε. όσο και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ο συνδικαλισμός στην ΕΛ.ΑΣ. κάνει απολογισμό κερδών και ζημιών.  

   Σε όλο αυτό το διάστημα, οι Έλληνες Αστυνομικοί γνώρισαν πολύ καλά ποιοι πραγματικά ενδιαφέρονταν για την επίλυση των προβλημάτων τους και ποιοι τους ήθελαν το μακρύ χέρι της εκάστοτε Κυβέρνησης για ρουσφέτια, ψήφους και μηχανισμό τρομοκρατίας σε βάρος του Ελληνικού λαού. 
   Οι Έλληνες Αστυνομικοί με τους αγώνες τους κατάφεραν να νομιμοποιήσουν και να καταξιώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να κατακτήσουν αρκετά εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες.  
Είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος για μια σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική Αστυνομία. Το σημερινό συνδικαλιστικό κίνημα στην ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να προχωρήσει στο δικό του εκσυγχρονισμό και εκδημοκρατισμό με βάθεμα της δημοκρατίας και του ελέγχου στους κόλπους του και όχι να ζητά ενιαία ψηφοδέλτια που θα καταπνίγουν κάθε διαφορετική άποψη.  
   Ειλικρινά μας προκαλεί έκπληξη η τροπολογία της τρικομματικής Κυβέρνησης (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗ.ΜΑΡ.) για κατάργηση της απλής αναλογικής και επαναφορά του ενιαίου ψηφοδελτίου, όταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν αυτό που έφερε την απλή αναλογική το 2011 με το , Ν.3938/2011, τον δε Πρόεδρο  της ΔΗ.ΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη να υπερασπίζεται διαχρονικά την απλή αναλογική για τις βουλευτικές εκλογές και  για το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο υποτίθεται ότι υποστηρίζει. Μάλλον η Ν.Δ. προσπαθεί να εξοφλήσει προεκλογικό γραμμάτιο σε αυτούς που το ζητούν. Τα υπόλοιπα κόμματα γιατί δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση;  
Δηλαδή όποιος πάρει το 50 συν 1 ψήφο, να κερδίζει όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και τους Αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία. Το υπόλοιπο 49,9 %, για ποιο λόγο να συμμετέχει σε οποιοδήποτε αγώνα και διαδικασία, αφού εκ των προτέρων θα αποκλειστεί; 
   Όσοι γνωρίζουν την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στα Πρωτοβάθμια Σωματεία, ήτοι ελάχιστο ενδιαφέρον των Αστυνομικών για συνδικαλιστική δράση, συσπείρωση, έλλειψη αλληλεγγύης, πολυδιάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος σε Π.Ο.ΑΞΙ.Α.-Π.Ο.ΑΣ.Υ.-Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., θα πρέπει να είναι αντίθετοι στην εν λόγω τροπολογία. Η πολυδιάσπαση δεν εξυπηρετεί τον Έλληνα Αστυνομικό. Απαιτείται ενιαία δράση και λειτουργία όλων των υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ.  ανεξαιρέτως, σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που να παντρεύει το παλιό με το καινούριο χωρίς αποκλεισμούς. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα, την ενιαία δράση και λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΕΛ.ΑΣ. είναι το δημοκρατικό δικαίωμα της έκφρασης του Ν.1264/82 με την απλή αναλογική και στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, το δικαίωμα στην απεργία που είναι και πρόθεση της Π.Ο.ΑΣ.Υ..       Αλήθεια υπάρχουν αστυνομικοί που θέλουν να χαρίσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες; Είναι δυνατόν σε μία περίοδο που επιχειρείται η περιστολή δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, αντί να αντιστεκόμαστε να τα παραχωρούμε οι ίδιοι ζητώντας την κατάργησή τους; Είναι δυνατόν συνδικαλιστές και πρωτοβάθμια σωματεία να ζητάνε την κατάργηση της απλής αναλογικής, δηλαδή την κατάργηση της δημοκρατίας; Έλεος πια.         
Σας παραθέτω ψηφοδέλτια που έχουν συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, από τα πρώτα βήματα του συνδικαλιστικού κινήματος. Τα ψηφοδέλτια αυτά είναι από εκλογές της Ένωσης Αττικής.                     
Πατήστε επάνω για μεγένθυση
Πατήστε επάνω για μεγένθυση
Πατήστε επάνω για μεγένθυση

Πατήστε επάνω για μεγένθυση


Πατήστε επάνω για μεγένθυση
Πατήστε επάνω για μεγένθυση
Πατήστε επάνω για μεγένθυση


 _________________________________________________________________________

 
 Η ΑΡΝΗΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ«Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»


Γράμμα από τη… Μόσχα 
ΡΩΣΙΑ Η Μαφία είναι η μόνη που ζει σε συνθήκες ανεπτυγμένου καπιταλισμού σύμφωνα με αντιστράτηγο της αστυνομίας

Του Θανάση Αυγερινού

Μπορεί η Ρωσία να μην τα κατάφερε ακόμη και τόσο καλά, όμως η ρωσική Μαφία εξασφάλισε για τον εαυτό της και ζει σε συνθήκες ανεπτυγμένου καπιταλισμού. Αυτό υποστηρίζει ένας από τους πιο καλούς γνώστες της υπόθεσης, ο αντιστράτηγος ε.α. της ρωσικής Αστυνομίας Αλεξάντρ Γκούροφ, ο οποίος εξήγησε στην εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» γιατί κανείς δεν έκρυβε το πρόσωπό του στην πρόσφατη κηδεία του δολοφονημένου αρχινονού «Ντεντ Χασάν».

«Καλά, νομίσατε ότι επειδή σταμάτησαν οι πυροβολισμοί στους δρόμους, η κατάσταση έχει ανατραπεί και λύσαμε το πρόβλημα; Είστε γελασμένοι! Βαδίζουν όλοι μαζί, χωρίς να κρύβονται, περιφρονώντας ακόμη και το γεγονός ότι οι υπηρεσίες κάνουν επιχειρησιακές λήψεις. Βαδίζουν έτσι γιατί αισθάνονται ότι είναι δύναμη. Η Μαφία μας έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τη λίθινη εποχή της και τη φεουδαρχία και όλα τα ενδιάμεσα στάδια. Εχτισαν και ζουν τον ανεπτυγμένο καπιταλισμό.

Εξόντωσαν τους εχθρούς-ανταγωνιστές τους, υπέταξαν τις μικρές εγκληματικές ομάδες στις μεγάλες, έχουν μοιράσει τα εδάφη τους κι έχουν ορίσει τους επιτηρητές στην κάθε πόλη, μπήκαν στην εξουσία, συμμετείχαν στις εκλογές. Φόρεσαν ένα πιο ευγενικό προσωπείο και η κοινωνία μας έβγαλε το λάθος συμπέρασμα ότι κάτι άλλαξε, γιατί σταμάτησαν τα ξεκαθαρίσματα στους δρόμους», λέει ασυγκράτητος ο απόστρατος αντιστράτηγος, που είχε αρχίσει να μελετά θεωρητικά και να αντιμετωπίζει στην πράξη το φαινόμενο της Μαφίας από τα σοβιετικά χρόνια.

Σύμφωνα με τον Α. Γκούροφ, που έχει γράψει σχετικές εργασίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται η μία μετά την άλλη, οι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες από την πρώην Σοβιετική Ενωση έχουν λιγότερο ή περισσότερο ανεπτυγμένες δραστηριότητες σε 140 χώρες του κόσμου, με δικές τους επιχειρήσεις σχεδόν κάθε είδους, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τα καθιερωμένα: όπλα, πορνεία, ναρκωτικά, όργανα για μεταμόσχευση. Μεταξύ των χωρών που λειτουργούν ως διαμετακομιστικά κέντρα, ακόμη και κάποιες πέραν πάσης υποψίας, όπως η Αυστρία και η Γερμανία.

Ο αντιστράτηγος γίνεται έξαλλος σχεδόν όταν ο δημοσιογράφος τού θυμίζει τη διάλυση του ειδικού σώματος για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος από τον τότε πρόεδρο Μεντβιέντεφ το 2008: «Θα πληρώνουμε για πολύ ακόμη αυτό το χτύπημα. Χάθηκαν αρχεία, διακόπηκαν οι σχέσεις με πράκτορες και πληροφοριοδότες μας. Χάθηκαν και οι επαγγελματίες, πού να βρεις καινούργιους και πότε να τους εκπαιδεύσεις; Εχουμε χάσει το παιχνίδι όχι μόνο με την οργανωμένη, αλλά και με την απλή εγκληματικότητα. Ακόμη κι οι πορτοφολάδες είναι πιο μπροστά μας, όχι οι οργανωμένοι, που έχουν προβάδισμα 15-20 ετών».

Η κατάσταση φαίνεται πως έχει ανησυχήσει και το ίδιο το Κρεμλίνο, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τα δημοσιεύματα, που θέλουν τις ρωσικές Αρχές να προσπαθούν να αποτρέψουν ένα γενικευμένο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στη δεύτερη πατρίδα του «Ντεντ Χασάν», το Σότσι, το οποίο αναμένεται σε ένα χρόνο να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μια διοργάνωση που έχει προσωπικά συνδεθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη νέα προεδρική του θητεία. Εστιατόρια, ξενοδοχεία και «φιλέτα» εκτάσεων έχουν μείνει, κατά τις εκτιμήσεις, χωρίς αφεντικό και ο θεός να βάλει το χέρι του…

avgerinos@ellada-russia.gr
Πηγή Εφημερίδα των Συντακτών
____________________________________________________________________________________

ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!


Το ζήτησε ο κ. Βορίδης από κάποιους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για να περάσουν τα μέτρα για τις περικοπές του ειδικού μισθολογίου.


Βάλτε πλάτη ζήτησε και ο Υπουργός Εργασίας στη συνάντηση με Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Π.Ο.ΑΞΙ.Α. την 17/01/2013 για την περικοπή του εφάπαξ των Αστυνομικών.


Βάλτε πλάτη ζήτησε και ο κ. Κεφαλογιάννης εκπροσωπώντας τη Ν.Δ. στη συνάντηση με Π.Ο.ΑΣ.Υ και Π.Ο.ΑΞΙ.Α. την 25/01/2013.Διαλύεται η ΕΛ.ΑΣ. με το νέο κύμα φυγής από το σώμα και καταστρέφεται έτσι κάθε έννοια δικαιοσύνης και ασφάλειας για τους ένστολους και το λαό.


Η απάντηση μαγική όπως πάντα ‘’Θα δούμε, δείξτε τον πατριωτισμό σας’’ ή ‘’Να φύγετε αν δεν μπορείτε, θα δουλέψουμε με τους υπόλοιπους Αστυνομικούς. Θα έχουμε άλλους 50.000 χιλιάδες.’’
Κάποιοι δείχνουν σε ανώτερους και κατώτερους Αξιωματικούς την έξοδο..

Εμείς οι Αστυνομικοί και πατριώτες είμαστε και σε άθλιες συνθήκες εργασίας δουλεύουμε με 900 ευρώ.
Τόσο το μίσος και η απαξίωση για την ΕΛ.Α.Σ από την τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

                                                      ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗΤο νέο δόγμα της τρικομματικής κυβέρνησης...
‘’Αποφασίσομε και διατάσσομε’’ η Ν.Δ. και δήθεν διαφωνούν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η ΔΗΜ.ΑΡ...


Τελικά χάθηκε το μέτρο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη..
Οι ακραίοι κάνουν ΠΑΡΤΥ.... οδηγώντας την κοινωνία σε σύγκρουση και την πολιτική αντιπαράθεση σε ζούγκλα.
Ανοίγουν συνεχώς μέτωπα και βάζουν παντού φωτιές σε μία κοινωνία που έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης με 1.500.00 ανέργους.
Στους δρόμους και στην πείνα οι αγρότες και οι εργαζόμενοι στα μέσα συγκοινωνιών..
Και από κοντά οι εργαζόμενοι της ΕΛ.ΑΣ. στην εξαθλίωση και το κρύο..                                                  

Συναντήσεις συνδικαλιστών της Π.Ο.ΑΣ.Υ και Π.Ο.ΑΞΙ.Α. με υπουργούς και εκπροσώπους της Τρόικας ‘’ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ’’...
ΚΟΥΦΙΕΣ υποσχέσεις και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!!!
...Σαν το προεκλογικό πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις της Ν.Δ. για τους ένστολους με την ‘’ευγενική χορηγία’’ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Ο εμπαιγμός έχει και τα όριά του.
ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,
ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!

______________________________________________________________________________
‘’EN ΨΥΧΡΩ ΛΗΣΤΕΙΑ’’: Αξίζει να διαβάσετε το πρωτοσέλιδο της ‘’Σύγχρονης Αστυνομίας’’ της Ε.Α.Υ.Α. για να δείτε ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ. που πήγαν τα λεφτά των ταμείων σας και έγιναν ΑΦΑΝΤΑ!


Αναγκαία όσο ποτέ η σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ΕΛ.ΑΣ. Παλαιότερη πρόταση της Π.Ο.ΑΣ.Υ που υιοθέτησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από το 2008.

Ναρκωτικά - παράνομες λέσχες – πορνεία – trafficking - προστασία ιδιωτών, θεσμικών και αφεντικών..
ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΥΡΙΕ ΔΕΝΔΙΑ?ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΦΤΩΧΕΙΑ - ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΗ.


ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΧΑΘΕΙΤΕ!
‘’Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα’’...
Ήθελαν την ψήφο του ένστολου, την πήραν και τώρα ‘’ΑΙΝΤΕ ΚΑΛΕ’’ που λέει και ο Βενιζέλος.


Άφαντος ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς.
Λαλίστατος προεκλογικά, τάζοντας ότι θα προστατέψει τους μισθούς, τις συντάξεις των ενστόλων, τα εφάπαξ και άλλα πολλά..
Μην έρθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και μας πάρει τα όπλα και μας απολύσει από την ΕΛ.Α.Σ. μας κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις.
Τέτοιες ΒΛΑΚΕΙΕΣ διέδιδαν προεκλογικά στους Αστυνομικούς ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για να τους πάρουν την ψήφο.
ΖΑΠΠΕΙΑ - ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ,     ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ.

                                                       

Ένα σύνθημα από τα παλιά...
ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΡΝΕΤΕ!
Εμάς τους ένστολους μας άφησαν στο τέλος αφού τσακίσαμε το λαϊκό κίνημα.Κρίση εδώ και κρίση εκεί – ανεργία – φτώχεια - μοντέλα οικονομικής λιτότητας – μνημόνια – φυλακές και δικαστήρια – διαφθορά – αυταρχισμός και τρομοκρατία.
EINAI Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ!!!


“Εγώ, παιδί του Ελληνικού Λαού, ορκίζομαι ν’ αγωνιστώ πιστά στις τάξεις του ΕΛΑΣ για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του Λαού μας, κι ακόμα, να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη.
Δέχομαι προκαταβολικά και την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Εθνους και του Λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω εάν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δεν γίνει ο Λαός νοικοκύρης στον τόπο του.”
Όρκος ΕΛ.ΑΣ
1942 Ο Όρκος της πρώτης αντάρτικης ομάδας στη Ρούμελη. Γράφτηκε απο τον Άρη Βελουχιώτη
Στήλη ''Χαιρετίσματα στην Εξουσία'', γράφει ο Ν.Χ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.