.

22α Ιουλίου...... ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

22α Ιουλίου......


                                       

"Τα πρόσωπα των καταργούμενων ειδικοτήτων τίθενται σε διαθεσιμότητα από την 22α Ιουλίου 2013". Με αυτή την τηλεγραφική (ή, καλύτερα, τελεσιγραφική) απόφαση, οδηγούνται στην απόλυση 12.000 δημόσιοι υπάλληλοι: οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία, οι φύλακες σχολείων και εκπαιδευτικοί 46 ειδικοτήτων τεχνικής εκπαίδευσης. Χιλιάδες μαθητές δεν θα βρουν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία τους ανοιχτά, ενώ εκχωρείται στον ιδιωτικό τομέα μεγάλο μέρος από την τεχνική εκπαίδευση, σε μια περίοδο που η ανεργία αναγκάζει χιλιάδες νέους να αναζητούν κάποια διέξοδο, έστω προοπτικά, μέσω της επαγγελματικής ειδίκευσης.


Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο κύμα απολύσεων από το Δημόσιο. Θα ακολουθήσουν ακόμη μεγαλύτερα, που θα επεκταθούν στις τράπεζες, αλλά και σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι απολυμένοι πληροφορήθηκαν την είδηση από την τηλεόραση. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τους εργαζόμενους-απολυμένους στην ΕΡΤ. Ο "ξαφνικός θάνατος" επισυμβαίνει με γενικό διάγγελμα και όχι με προσωπική ειδοποίηση. Η κατάργηση των οργανικών θέσεων (που συμπαρασύρει τους υπαλλήλους σε απόλυση) γίνεται με απόφαση του αρμόδιου υπουργού!

Η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα σκληρότητας και καθιστά σαφές ότι δεν υφίσταται δικαίωμα προσωπικής προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Να το βάλουν καλά μέσα στο μυαλό τους ότι "υπεράνω όλων είναι η σωτηρία της πατρίδος"!

Αυτή η διαδικασία των απολύσεων με ανακοινώσεις στα δελτία των 8 θα συνεχιστεί. Μπορεί τώρα να χρησιμοποιείται η νεογλώσσα, που βαφτίζει τις απολύσεις διαθεσιμότητες, συντόμως όμως θα ακούσουμε και την ακριβή περιγραφή τής νέας πραγματικότητας. Η τροϊκανή εξουσία ενσπείρει τον φόβο και ελπίζει στην υποταγή. Θα θερίσει οργή και, μάλιστα, τη στιγμή που δεν θα το περιμένει.

Για να μη δημιουργηθεί παρανόηση σχετικά με τον πραξικοπηματικό χαρακτήρα των τελεσιγραφικών ομαδικών απολύσεων, το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή ορίζει ότι οι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα από τις 22 Ιουλίου. Στο ημερολόγιο η 23η Ιουλίου παραπέμπει στη Μεταπολίτευση το 1974 και τη Δημοκρατία. Στις 22 Ιουλίου ήταν ακόμη χούντα...


Πηγή: avgi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.