.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού ΣώματοςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23-9-2014

Θέμα: «Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος»
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Δημήτρη Τσουκαλά και Χαρά Καφαντάρη και το συντονιστή του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Τάσο Μαυρόπουλο, συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου, στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή το περιστατικό της αστικής πυρκαγιάς την 12-9-14 στο Π. Φάληρο, που κόστισε τις ζωές μιας 44χρονης γυναίκας και του 33χρονου Αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάτζιου ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσής της.
Στη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις συνθήκες ασφαλείας κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι πυροσβέστες, στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων, στα μέσα και τον εξοπλισμό που θα έπρεπε να έχουν και στην αναγκαιότητα διαρκούς μετεκπαίδευσης σε σχέση με τα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει ή θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι σε ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας για το προσωπικό δεν χωρούν οι εκπτώσεις που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές πολιτικές και υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας.
Μεταξύ των άλλων, συζητήθηκαν τα θέματα της συντήρησης των επιχειρησιακών μέσων, της υπηρεσιακής επικοινωνίας και συντονισμού, της αναγκαιότητας ομογενοποίησης του σώματος και της έκδοσης του Π.Δ. για την βελτίωση της βαθμολογικής εξέλιξης του χαμηλόβαθμου προσωπικού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα της «κλοπής» των χρημάτων του προσωπικού με την μεταφορά των ταμείων τους στο ΕΤΕΑ ή τη μετατροπή τους σε επαγγελματικά ταμεία.
Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αναγνώριση και την ευαρέσκειά της για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που με αυτοθυσία και σε αντίξοες συνθήκες υπερασπίζεται τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και το φυσικό πλούτο της χώρας μας.Το Γραφείο Τύπου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.