.

ΠΝΠ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 725 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΠΝΠ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 725 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Βουλευτού Β Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαράς Καφαντάρη


ΠΝΠ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 725 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Τελευταίο «κατόρθωμα» η ΠΝΠ για την ΕΡΤ, όπου σε μια νύχτα βρέθηκαν στο δρόμο 2500 εργαζόμενοι, ενώ παράλληλα «χτυπήθηκε» βάναυσα η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το δικαίωμα της ενημέρωσης του Ελληνικού λαού.

Συγχρόνως, πυρκαγιές ξεσπούν σε όλη τη χώρα (το Σάββατο 22Ιουνίου είχαμε 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές), ο κρατικός μηχανισμός δείχνει για άλλη μια φορά ανέτοιμος, λόγω και των μνημονιακών πολιτικών, της ουσιαστικής ανυπαρξίας πρόληψης και των τεράστιων ελλείψεων σε υλικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Σε απάντηση της Επίκαιρης Ερώτησής μας που συζητήθηκε στη Βουλή την 23.5.2013, ο κ. Υπουργός είχε αναγνωρίσει τις τεράστιες ελλείψεις σε υλική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό του Π.Σ. και είχε δεσμευτεί δημόσια, ότι η πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών θα γίνει την 1η Ιουνίου. Μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει επιδειχθεί η πολιτική βούληση από πλευράς της κυβέρνησης αυτό να υλοποιηθεί έγκαιρα, η οποία κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμιά σχετική νομοθετική πρωτοβουλία . Συγχρόνως, δεν προχωρεί η πρόσληψη των 725 επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ, δοκίμων πυροσβεστών.
Με τα δεδομένα αυτά, καταδικάζονται σε ανεργία 1500 περίπου οικογένειες, η καθυστέρηση δε της πρόσληψής τους και για δημοσιονομικούς λόγους, τους αποστερεί επιπλέον, το δικαίωμα εγγραφής τους στο ταμείο ανεργίας.
Παράλληλα, ο δασικός πλούτος της χώρας, περιουσία του ελληνικού λαού, είναι ανοχύρωτος και σε άμεσο κίνδυνο, παρά τις προσπάθειες των ελλήνων πυροσβεστών, που για άλλη μια φορά ρίχνονται στη «μάχη της φωτιάς», με μόνο εφόδιο το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό τους.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.