.

Με αίτημα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Στη ΓΑΔΑ και η ΟΙΕΛΕ Ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Με αίτημα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Στη ΓΑΔΑ και η ΟΙΕΛΕ Ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης


                 
Στη σειρά περνούν από τη ΓΑΔΑ συνδικαλιστικές οργανώσεις και εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους. Μετά τους Π. Αντωνόπουλο (ΟΛΜΕ), τους απεργούς του ΕΚΠΑ, μαθητές και την Π. Χριστοδουλίδου (ΠΟΕΣΥ) σειρά έχει η ΟΙΕΛΕ.
Τους λόγους για την πρωτοφανή εξέλιξη, εξηγεί η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της: "Σε μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανή στα χρονικά της λειτουργίας της Ομοσπονδίας προχώρησαν ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών και η ΓΑΔΑ που, παραγνωρίζοντας ότι η ειρηνική διαμαρτυρία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, έχουν διατάξει προκαταρκτική έρευνα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΙΕΛΕ έξω από το κτήριο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης όπου φιλοξενούνταν το συνέδριο του ΣΙΕΙΕ.
Θυμίζουμε ότι οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας ένα πανό βρίσκονταν συγκεντρωμένοι ειρηνικά στο πεζοδρόμιο χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία ή την είσοδο όσων προσέρχονταν για το συνέδριο και μοίραζαν φυλλάδια στους διερχόμενους, ενώ αντιθέτως, όπως αποδεικνύεται από βιντεοσκοπημένο και φωτογραφικό υλικό που θα κατατεθεί, «φουσκωτοί» της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης απωθούσαν συνεχώς ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ενώ δεν τους επέτρεψαν καν να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο συνέδριο.
Είναι, επίσης, αξιοπερίεργο ότι, ενώ αυτές οι διαδικασίες συνήθως απαιτούν σημαντικό χρόνο διεκπεραίωσης, η κλήτευση μελών της ΟΙΕΛΕ να δώσουν «έγγραφες εξηγήσεις» για τη συγκέντρωση έγινε μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες! Προφανώς κάποιοι υψηλά ιστάμενοι πιέζουν για να ξεκινήσουν διώξεις κατά της ΟΙΕΛΕ και των στελεχών της, ώστε να τρομοκρατηθούμε και να σταματήσουμε τον αγώνα μας. Πλανώνται πλάνην οικτράν. Τη δίωξη της ΟΙΕΛΕ φέρεται να έχει παραγγείλει ο CEO (sic) της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης κ. Λ. Κόσκος".
Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση η ομοσπονδία, αναφέρει ότι: "Ποιος είναι όμως ο κ. Κόσκος; Είναι ο αρχιτέκτονας πίσω από τον εργασιακό «παράδεισο» για δεκάδες συναδέλφους μας που εργάζονται στην Ένωση. Υπάρχει, άραγε, σωματείο εργαζόμενων εκεί; Ποιος και με τι μεθοδεύσεις το διέλυσε; Οι εκπαιδευτικοί εργάζονται βάσει συλλογικής σύμβασης ή αμείβονται με βάση ατομικές συμβάσεις εξαθλίωσης; Ο άνθρωπος αυτός, προφανώς και με τις ευλογίες του γνωστού επιχειρηματικού κύκλου που λειτουργεί στην ιδιωτική εκπαίδευση, έβαλε στόχο την ΟΙΕΛΕ.
Όσο όμως κι αν λυσσομανούν συγκεκριμένα συμφέροντα, ώστε να διαλυθεί η συνδικαλιστική εκπροσώπηση στον κλάδο και να μπορέσουν απερίσπαστοι να επιδοθούν στην πλήρη διάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, θα αποτύχουν. Το μικρό Μπαγκλαντές που προσπαθούν να στήσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα εγκαθιδρυθεί. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και της ΟΙΕΛΕ θα σταθούν εμπόδιο στην επέλαση αχαλίνωτων συμφερόντων στο χώρο της εκπαίδευσης και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης".
enet.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.