.

Στη Βουλή κατατέθηκε το νέο μεσοπρόθεσμο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Στη Βουλή κατατέθηκε το νέο μεσοπρόθεσμο

                           


 Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με κανονική διαδικασία και θα ψηφιστεί ως την Παρασκευή 9 Μαϊου. Υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο «χάρτης εξόδου από το Μνημόνιο» κατατέθηκε στη Βουλή με διαδικασίες εξπρές το νέο μεσοπρόθεσμο που εμπεριέχει νέα σκληρή λιτότητα σε βάθος τετραετίας με παράλληλη κατεδάφιση του ασφαλιστικού τοπίου, των εργασιακών σχέσεων και των υπολειμμάτων του κοινωνικού κράτους.

Διατάξεις για δραστικές περικοπές δαπανών, πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,3% του ΑΕΠ. Στο 24,5% θα φτάσει η ανεργία. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με κανονική διαδικασία και θα ψηφιστεί ως την Παρασκευή 9 Μαϊου.

Μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Μαΐου επιβάλλουν οι δανειστές την ψήφιση του νέο προγράμματος, όπου και θα εξεταστεί η αναθεώρηση του μνημονίου και η νέα χρηματοδότηση του Ελληνικού προγράμματος.

Οι δανειστές μας προωθούν νέο δάνειο με νέο μνημόνιο ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό την περίοδο 2014-15 που προσδιορίζεται στα 15 δις ευρώ.

Εν τω μεταξύ, στην προσπάθεια της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις η κυβέρνηση θα προτείνει επισήμως επιμήκυνση στην αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα έως και 50 χρόνια, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κυβέρνηση θα προτείνει τη μείωση του επιτοκίου στα διμερή δάνεια που έχει λάβει από τις χώρες της ευρωζώνης ή εναλλακτικά την μετατροπή των επιτοκίων σε σταθερά από κυμαινόμενα.  

#stokokkino.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.