.

Δεν είναι αργία, είναι απεργία: Πρωτομαγιά 2014, για να γράψουν οι αγώνες ιστορία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Δεν είναι αργία, είναι απεργία: Πρωτομαγιά 2014, για να γράψουν οι αγώνες ιστορία

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, στις 10:30 στα Χαυτεία η προσυγκέντρωση του ΜΕΤΑ - See more at: http://left.gr/news/den-einai-argia-einai-apergia-protomagia-2104-gia-na-grapsoyn-oi-agones-istoria#sthash.kHdxEoNv.dpuf


ΣΙΚΑΓΟ 1Η ΜΑΗ 1886 

350.000 εργάτες σε 1.200 εργοστάσια απεργούν και 100.000 εργαζόμενοι διαδηλώνουν σε μια μαχητική πορεία διεκδικώντας 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο αγώνας της εργατικής τάξης απέναντι στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου έχει αρχίσει, θα είναι μακρύς, σκληρός και ανυποχώρητος. Ενάμιση αιώνα ζωής μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Το 8ωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν, κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του εργατικού κινήματος.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι ημέρα μνήμης και τιμήςστους αγώνες και στις θυσίες εκατομμυρίων εργαζομένων. Στους αμέτρητους αγωνιστές που έπεσαν στους σκληρούς ταξικούς αγώνες, υπερασπιζόμε νοι την κοινωνική δικαιοσύνη, τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων. ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ τιμούμε τους αγωνιστές, που πρωτοστάτησαν για την οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στο κεφάλαιο και ίδρυσαν τα συνδικάτα, εργαλεία οργάνωσης, ενότητας, αλληλεγγύης και δύναμης των εργαζομένων.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά όπως της αρμόζει, με ΑΠΕΡΓΙΑ, συνεχίζοντας την ανειρήνευτη πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις της εργασίας και του κεφαλαίου που συνεχίζεται σκληρή και ανελέητη.

Σήμερα, 128 χρόνια μετά το Σικάγο, σε καιρούς μνημονιακής φτώχειας και εξαθλίωσης, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, σήμερα, δεχόμαστε την πιο σφοδρή και ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου καθώς εφαρμόζονται οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις πιο αντιδραστικές και αντεργατικές κυβερνήσεις της χώρας. Σήμερα, χρειαζόμαστε ξανά, την οργάνωση, την ενότητα, την αλληλεγγύη μας, για να μπορέσουμε ν’ αγωνιστούμε.
Όπως αναφέρει το κάλεσμα της Μαχητικής Ταξικής Εργατοϋπαλληλικής Ανατροπής:

Προβάλει πιο δυνατά το χρέος μας: συνεχίζουμε ανυποχώρητα την ταξική πάλη, στηριζόμαστε στη συλλογική μας δύναμη, στην ενότητά μας και στη δράση μας.

Αγωνιζόμαστε για τα αιτήματα της εποχής μας, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για την κατάργηση των μνημονίων, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης, να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση και τα χρέη τους.

Αγωνιζόμαστε για δημόσια κοινωνικά αγαθά, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, επαναθεμελίωση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ είναι το σύνθημα που συνδέει το νόημα της Πρωτομαγιάς, τότε με την Πρωτομαγιά σήμερα.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ 11:00

Προσυγκέντρωση ΜΕΤΑ: Χαυτεία 10:30#left.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.