.

Παρέμβαση του Ν.Χανιά,Υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Παρέμβαση του Ν.Χανιά,Υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία

  Τα τελευταία δύο χρόνια βιώνουμε όλοι   τις συνέπειες μιας καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής.  της  πολιτικής που υπαγορεύεται από τα αλλεπάλληλα μνημόνια και  παρουσιάζεται , από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά, ως  δήθεν μονόδρομος για την σωτηρία της χώρας μας.
        Στη ζωή του ένστολου πολίτη, δυστυχώς μέχρι τώρα,  υπάρχουν μόνο καθήκοντα και πολλές υποχρεώσεις και ελάχιστα δικαιώματα. Για καμία κυβέρνηση,  ο Αστυνομικός, ο Πυροσβέστης , ο Λιμενικός  και ο Στρατιωτικός, δεν  δικαιούται  να έχει  οικογενειακή, προσωπική και κοινωνική υπόσταση, ούτε βέβαια  δικαιώματα (εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά) και αξιοπρεπή διαβίωση. Τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν , κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια, στους ΄Ελληνες πολίτες,  οι ένστολοι τα βιώνουν, με τον χείριστο τρόπο, επί πολλά χρόνια χωρίς κανένας από τους κυβερνώντες και κυβερνήσαντες να συγκινείται. Δεν υπάρχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα και  ανθρώπινο ωράριο εργασίας για μας.  Τις περισσότερες φορές είμαστε μόνο αριθμοί και κεφάλια και  ελάχιστες άνθρωποι με προσωπικότητα.
        Γνωρίζουμε πλέον καλά  τι μας επιφυλάσσουν   το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για την επομένη των εκλογών όπου έχουν συμφωνήσει να συγκυβερνήσουν, αφού έχουν δεσμευθεί και ενυπογράφως στους δανειστές μας, να εφαρμόσουν κατά γράμμα  και το δεύτερο μνημόνιο, το οποίο και θα είναι η θανατηφόρα δόση σε ότι έχει απομείνει όρθιο και ζωντανό στην  κοινωνία, την οικονομία και την πατρίδα μας.  Μας έδειξαν άλλωστε  τις διαθέσεις τους  και τώρα που συγκυβερνούν, αλλά και επί πολλά χρόνια  που κυβερνούσαν μόνοι τους και απαξίωναν την  όποια προσφορά μας.  
    Τιμώρησαν λοιπόν παραδειγματικά  και τους νέους, τους οποίους στέλνουν μαζικά στην ξενιτειά,  στερώντας  τους το όποιο  δικαίωμα στην ελπίδα και στην προοπτική, και το σύνολο των εργαζομένων  και των συνταξιούχων, αλλά και τους ένστολους που επί πολλά χρόνια δεν ξέρουν τι θα πεί  πενθήμερη εργασία,Χριστούγεννα, Πάσχα, Σαββατοκύριακο και καλοκαίρι.   Αυτιστικοί και ανάλγητοι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και βία κατά των συνταξιούχων στρατιωτικών, των οποίων μείωσαν τις συντάξεις ακόμα και 50%, όπως βέβαια έγινε και σε όλους τους συνταξιούχους συναδέλφους μας.  
   ΄Εφθασε όμως η ώρα να μιλήσουν  οι πολίτες, να μιλήσουν και οι ένστολοι πολίτες.
    Η απάντηση  της ελληνικής κοινωνίας  τους είναι γνωστή και γιαυτό  ακριβώς επενδύουν στην ραφιναρισμένη εκλογική βία, στον φόβο, και   στα εκβιαστικά διλήμματα, τα οποία όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα εντείνονται και θα πολλαπλασιάζονται, μήπως καταφέρουν να εξαπατήσουν και να παγιδεύσουν για άλλη μια φορά τους συμπολίτες μας.
    Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ  ,  έχουν συναποφασίσει και θα ανακοινώσουν αμέσως μετά τις εκλογές νέες και μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών (ειδικά μισθολόγια)  και των συντάξεων, νέους φόρους, περισσότερη υποτέλεια,  λιγότερη δημοκρατία, και περισσότερη ανεργία.
     Τελειώνοντας αισθάνομαι την ανάγκη να πω κουράγιο στους σοσιαλιστές συναγωνιστές  του ΄Ακη που επί πολλά χρόνια , ανιδιοτελώς θυσιάσθηκαν για μας και αγωνίσθηκαν να μετασχηματίσουν την κοινωνία και να συνετίσουν τους κοπρίτες και διεφθαρμένους ΄Ελληνες. 

Ο Νίκος Χανιάς γεννήθηκε στο Χαλκί Κορινθίας  (2-12-1956). 
 Υπηρέτησε την ελληνική κοινωνία από τη θέση του Αξιωματικού και Διοικητή διαφόρων Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, ανά την Ελλάδα (Αττική, Αχαϊα, Κορινθία, Σάμο, Μεσσηνία, Κυκλάδες, Ζάκυνθο, Ηλεία και Δωδεκάννησα).΄Εχει πάρει μέρος στην αντιμετώπιση όλων των μεγάλων συμβάντων (πυρκαϊών, πλημμυρών, σεισμών και ατυχημάτων ) που έπληξαν την χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια. Για την συμμετοχή του στις καταστροφικές πυρκαιές του 2007,προτάθηκε από φορείς, να ψηφισθεί σε διαδικτυακή ψηφοφορία, ως πρόσωπο της χρονιάς.
   ΄Εχει επιδείξει πλούσια κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.Εκλεγόταν επί πολλά έτη στη πανελλήνια ομοσπονδία και εκπροσώπησε επανειλλημένα  τη χώρα μας, τους συναδέλφους του και το Πυροσβεστικό Σώμα, σε διεθνή συνέδρια με θέματα σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του περιβάλλοντος (Αθήνα, Ρώμη, Μαδρίτη, Λουμπλιάνα κ.α). ΄Εχει αρθρογραφήσει επανειλλημένα για πολιτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Στις Περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της  Αγωνιστικής Συνεργασίας στον Νομό Κορινθίας.Eίναι μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.Είναι  παντρεμένος με την Στρατιωτικό Αλεξάνδρα Παπουτσή και έχει τρία παιδιά.
                                                                                      
    0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.