.

«45 χρόνια μετά την 21η Απριλίου 1967. Δημοκρατικά δικαιώματα και καταστολή στις σημερινές συνθήκες» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

«45 χρόνια μετά την 21η Απριλίου 1967. Δημοκρατικά δικαιώματα και καταστολή στις σημερινές συνθήκες»

Την Τετάρτη 25-4-2012 και ώρα 18.30΄, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έλαβε χώρα με επιτυχία, εκδήλωση, που διοργάνωσαν από κοινού, ο οικοδεσπότης Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (Δ.Σ.Α.), ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974 (Σ.Φ.Ε.Α.), η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (Κ.ΕΘ.Α.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ.), με θέμα: «45 χρόνια μετά την 21η Απριλίου 1967. Δημοκρατικά δικαιώματα και καταστολή στις σημερινές συνθήκες».  Ιδιαίτερης σημασίας είχε η τοποθέτηση του Γεν.Γραμματεα ου ΣΥΣΜΕΔ, εν ενεργεία στελεχους των Ε.Δ.  Αρχικελευστή ΕΜΘ (ΜΗΧ) Τσάκαλου Αναστάσιου: "...Ωστόσο, για χάρη των ολίγων, συλλήβδην οι Έλληνες στρατιωτικοί από τον Ιούλιο του 1974 και εντεύθεν, ακόμη και μέχρι τις ημέρες της φερόμενης πλήρους και αληθοφανούς δημοκρατίας του 2012, «μπήκαν στο κάδρο» όπως λέγεται. Αναδείχθηκε η βαναυσότητα των ολίγων επίορκων αξιωματικών, που υπό την εξουσία των όπλων, των βασανιστηρίων, του εκφοβισμού και της αφαίρεσης της ζωής των συνανθρώπων τους, επικράτησαν, και σχεδόν αποκρύφτηκε, ίσως και τεχνηέντως, η αντίδραση και η αντίσταση εκατοντάδων άλλων Ελλήνων στρατιωτικών, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος. Το σύνολο των Ελλήνων στρατιωτικών έμελλε να κλειστεί πίσω από ένα γυάλινο τοίχο και να απομονωθεί από την κοινωνία. Να στιγματιστεί και να επιδειχθεί ως ένα μίασμα που μόνο δεινά επέφερε στο σύνολο και δεν θα έπρεπε επουδενί να καρπωθεί των πλήρων δικαιωμάτων που οι λοιποί Έλληνες πολίτες εδικαιούντο να καρπωθούν.
Έτσι, δικαιώματα που εδόθησαν στο σύνολο των πολιτών απαγορεύτηκαν στο σύνολο των Ελλήνων στρατιωτικών. Το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, προφορικά και γραπτά, της σκέψης, του δημόσιου διαλόγου. Το δικαίωμα της ελεύθερης αναφοράς στις αρχές. Το δικαίωμα του «ησύχως και ελευθέρως συνέρχεσθαι». Το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι. Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Το δικαίωμα της πληροφόρησης. Το δικαίωμα της ενημέρωσης. Το δικαίωμα της συμμετοχής τους στην εξεύρεση λύσεων και προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.