.

Πάγωμα των αποφάσεων για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ζητάει ο Αλ. Τσίπρας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Πάγωμα των αποφάσεων για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ζητάει ο Αλ. Τσίπρας

Να παγώσει τις αποφάσεις του για τη στήριξη των τραπεζών κάλεσε χθες με επιστολή του ο Αλ. Τσίπρας τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, ενώ κατέθεσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα δημόσιο τραπεζικό σύστημα. Με την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ερωτήματα αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και καταθέτει τη θέση του συμμαχικού σχήματος επί του ζητήματος. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της επιστολής: "...Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί ένα υγιές και σταθερό τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας, το οποίο θα αποτελεί μοχλό ανάπτυξης - χρηματοδοτώντας την πραγματική οικονομία - και παράγοντα σταθερότητας, που ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει ένα ευνοϊκό εργασιακό περιβάλλον για τους χιλιάδες εργαζομένους στις τράπεζες. Κατανοούμε τη σημασία ενός επαρκώς κεφαλαιοποιημένου τραπεζικού συστήματος, ιδιαίτερα σε μια περίοδο τόσο βαθιάς κρίσης, δεν μπορούμε όμως παρά να απορρίψουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της τρόικας και των διοικήσεων των τραπεζών για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, με τον τρόπο που προωθείται.Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε μεθόδευση, με μοναδικό στόχο τη διάσωση των τραπεζιτών και τη μετακύλιση του κόστους διάσωσης στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.
Επειδή, παρά τις προσπάθειες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός με υπεύθυνο τρόπο, δηλαδή μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τηρείται «σιγή ασυρμάτου» ως προς τα ζητήματα που άπτονται της χρηματοδότησης των τραπεζών..."

Διαβάστε όλη την επιστολή στην www.avgi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.