.

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΕΠΛΣ-ΠΕΑΛΣ-ΠΟΕΥΠΣ-ΕΑΠΣ) ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΕΠΛΣ-ΠΕΑΛΣ-ΠΟΕΥΠΣ-ΕΑΠΣ)

30/01/2012
Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας-ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΕΠΛΣ-ΠΕΑΛΣ-ΠΟΕΥΠΣ-ΕΑΠΣ με τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα και Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Βουλευτή Βασίλη Μουλόπουλο, τον Τάσο Μαυρόπουλο και άλλα, αρμόδια για τα Σώματα Ασφαλείας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  Την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών των ενστόλων στα γραφεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε, επίσης, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σώματα Ασφαλείας και το προσωπικό τους λόγω της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των όρων και των συνθηκών εργασίας τους και την φτωχοποίηση τους.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε α) στην προωθούμενη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στα Σ.Α. που θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή, των ήδη δραστικά μειωμένων  αποδοχών των μελών των Σ.Α., β) στη διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών στους ένστολους και στην πλήρη εναρμόνιση με τον Ν.1264/82, γ) στην μείωση των επικουρικών συντάξεων και δ) στην αναγνώριση των επικίνδυνων και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας. Οι προτάσεις και τα αιτήματα των ομοσπονδιών κατατέθηκαν και εγγράφως.
Οι βουλευτές επεσήμαναν ότι ο κοινωνικός ρόλος των υπηρεσιών ασφαλείας δεν πρέπει και δεν μπορεί να μετατρέπεται σε ρόλο καταστολής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα Σώματα Ασφαλείας από την εκάστοτε κυβέρνηση για την επιβολή των αντιλαϊκών της πολιτικών. Ιδιαίτερα τώρα στην εποχή των κυβερνήσεων της Τρόικας το ζήτημα αυτό αποκτά ξεχωριστή σημασία όταν οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας βιώνουν ανάλογη υποβάθμιση της ζωής τους και των δικαιωμάτων τους με αυτήν που βιώνει όλη η κοινωνία.
Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίσθηκε επίσης ότι, όπως μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουν να προσφέρουν την απόλυτη στήριξή τους στα ως άνω δίκαια αιτήματα των ένστολων εργαζομένων . Υπογράμμισαν, επίσης, ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διεύρυνση των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών και ότι έχουν ήδη γίνει επ’ αυτού, όπως και σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις των ένστολων, Ερωτήσεις και άλλες παρεμβάσεις στην Βουλή. Τέλος, δεσμεύθηκαν ότι θα αναλάβουν περαιτέρω πρωτοβουλίες για την προώθηση και την επίλυση των αιτημάτων τους. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.