.

Το πανευρωπαϊκό κίνημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» στην Ελλάδα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Το πανευρωπαϊκό κίνημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» στην Ελλάδα



Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, έγινε συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων των Σ.Α. με εκπροσώπους των μεγαλύτερων συνδικάτων της Μεγάλης Βρετανίας: RACHEL NEWTON, Ben Soffa και Dave Green (National Offiicer-Fire Brigaader Union), με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και παρουσία των στελεχών του, Ήσυχου Κωνσταντίνου και Μαυρόπουλου Αναστασίου.
Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι οι ανωτέρω εκπρόσωποι είναι μέλη του κινήματος που αναπτύσσεται στην Μεγάλη Βρετανία «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».
Ο σκοπός της επισκεψής τους, είναι να συντάξουν εκθέσεις αναφορικά με τα προβλήματα των εργαζομένων στην Ελληνική Κοινωνία στην εποχή του Μνημονίου, ώστε να αναδειχθούν στην κοινωνία της Μεγάλης Βρετανίας τόσο με συνεντεύξεις στα μεγάλα κανάλια, όσο και μία σειρά εκδηλώσεων πού θα πραγματοποιηθούν, σχετικά με ότι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα, για την δημιουργία ενός ΠΑΝ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
Στην εισήγησή τους, οι ανωτέρω ανέφεραν ότι η Ελλάδα είναι το Πειραματόζωο στην Ευρώπη και ότι υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού,υπερασπίζονται  και τα δικά τους δικαιώματα.
Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των Πυροσβεστών (43.000 μέλη) Dave Green,  ενημέρωσε ότι εδώ και δύο χρόνια οι μισθοί τους έχουν παγώσει –τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών τους Ταμείων δέχονται επιθέσεις και έχουν αύξηση των χρόνων εργασίας στα (35), ενώ το όριο ηλικίας από 55 χρόνια πήγε στα 60.
Κοινό συμπέρασμα της συνάντησης, είναι ότι οι αντεργατικές αυτές πολιτικές πλήττουν το σύνολο των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ως εκ τούτου, πρέπει να υπάρξει ενιαίος αγώνας για την ανατροπή τους.
Παράλληλα, εξετάστηκαν τρόποι ενδυνάμωσης του κινήματος «Είμαστε όλοι Έλληνες» με την υπόδειξη προτάσεων και συγκεκριμένων κοινών δράσεων για τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων, για την απόκρουση δυσφημιστικών για τη χώρα μας δημοσιευμάτων κλπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.