.

Να αντικατασταθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να περιοριστεί η κυβέρνηση στο έργο της προετοιμασίας των εκλογών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Να αντικατασταθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να περιοριστεί η κυβέρνηση στο έργο της προετοιμασίας των εκλογών

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ καλεί τον κ.Πρωθυπουργό  να αντικαταστήσει αμέσως τουλάχιστον τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Η κυβέρνηση, ενώ κατ’ ουσίαν είναι υπηρεσιακή με μοναδική αποστολή να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές, λαμβάνει αποφάσεις και δεσμεύει την επόμενη Βουλή και την επόμενη κυβέρνηση.
Αντίθετα με την πάγια πρακτική των τελευταίων δεκαετιών, δεν έχουν αντικατασταθεί οι πολιτικοί προϊστάμενοι των κρίσιμων υπουργείων (Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών ,Δικαιοσύνης και επικρατείας) . Σκανδαλώδης είναι η παραμονή του κ. Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι υπεύθυνος για την τάξη στην  προεκλογική περίοδο και την ημέρα των εκλογών. Ταυτόχρονα είναι υποψήφιος βουλευτής   και   με ενέργειές του επιχειρεί  να αξιοποιήσει τη θέση του  με στόχο  να αποκομίσει προσωπικό εκλογικό όφελος .
Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό, έστω την ύστατη ώρα να αναλάβει τις ευθύνες του. Να περιορίσει τη λήψη αποφάσεων στα απολύτως αναγκαία και επείγοντα. Να παρέμβει ώστε να υπάρξει ταχεία και πλήρης οργανωτική προετοιμασία για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Να αντικαταστήσει αμέσως τουλάχιστον τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.