.

22% ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ, 53,8% ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

22% ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ, 53,8% ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ!

Ανατριχιαστικά είναι τα επιστημονικά στοιχεία για την ανεργία και τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα του μνημονίου. Αυτές τις πολιτικές που οδηγούν στον Καιάδα ολόκληρη την κοινωνία, επιδιώκουν να συνεχίσουν τα κόμματα των μνημονίων με τα πρόθυμα "δεκανίκια" τους; Οι επιστήμονες συνδέουν άμεσα την ανεργία, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα με την εμφάνιση καταθλιπτικών συμπτωμάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε ουσιοεξάρτηση, που επίσης εξαπλώνεται, καθώς και σε αυτοκτονίες.
Αύξηση των αυτοκτονιών κατά 22% σημειώθηκε στην Ελλάδα τη διετία 2009-2011, όπως επεσήμαναν επιστήμονες σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 38ο Πανελλήνιο ετήσιο Ιατρικό Συνέδριο που θα γίνει στην Αθήνα (16- 19 Μαΐου).
Η μείωση του εισοδήματος, η ανεργία και η οικονομική δυσχέρεια αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση καταθλιπτικής συμπτωματολογίας, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν» Ελευθέριο Λύκουρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.