.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση των 4 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση των 4

Μετά τη συνάντηση των τριών εντολοδόχων αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί της Κυριακής και τις συναντήσεις του Κάρολου Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο κατά μόνας με τους υπόλοιπους αρχηγούς προέκυψε ξεκάθαρα η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας που να εκφράζει τη λαϊκή βούληση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένοντας στην πρόθεσή του να καταβάλει κάθε προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης, παρά το ότι οι μέχρι τώρα ενέργειες απέβησαν άκαρπες, θα συγκαλέσει εκ νέου τη Δευτέρα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και θα προσκαλέσει σε αυτό τους Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλο και Κουβέλη για έναν νέο γύρο διαβουλεύσεων.
Οι μέχρι τώρα συζητήσεις (όπως αυτές προκύπτουν από το ρεπορτάζ), αλλά και οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών που έγιναν μετά από κάθε συνάντηση δημιουργούν το εύλογο ερώτημα σχετικά με σύνθεση της συνάντησης που κάλεσε ο κ. Παπούλιας σε διαβούλευση. Με ποιο σκεπτικό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει να επαναφέρει τον Αλέξη Τσίπρα στο ίδιο τραπέζι του διαλόγου με τους υπόλοιπους τρεις; Αφού με βάση τα όσα δήλωσε τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν προέκυψε ουδεμία σύγκλιση και πολιτική συμφωνία και το ενδεχόμενο μιας συγκυβέρνησης έχει ρητά απορριφθεί από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής από την Κουμουνδούρου. Επίσης όσον αφορά τα πέντε σημεία διαλόγου που διατύπωσε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε την εντολή διερεύνησης, δεν υπήρξε καμία πολιτική συμφωνία. Σημεία, άλλωστε, που είναι σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση με την πολιτική των δύο μνημονιακών κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

διαβάστε περισσότερα στο  www.left.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.