.

Η φαρμακευτική περίθαλψη έχει καταρρεύσει ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η φαρμακευτική περίθαλψη έχει καταρρεύσει

Ένα δισ. ευρώ θα χρωστάει στα τέλη Μαΐου ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, τα εγγεγραμμένα κονδύλια του οποίου δεν υπερβαίνουν πλέον τα 784,5 εκατ. ευρώ για φαρμακευτική δαπάνη. Έτσι, οι φαρμακοποιοί ζητούν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση την άμεση ρύθμιση των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ, ενώ καλούν επίσης τα κόμματα να δηλώσουν δημοσίως με ποιους τρόπους θα χρηματοδοτήσουν τον Οργανισμό.
Επίσης, οι φαρμακοποιοί διερευνούν τις ποινικές ευθύνες εκείνων οι οποίοι εμπλέκονται στην κατάρρευση της φαρμακευτικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Υγείας Αν. Λοβέρδου.
Αυτά τόνισαν μεταξύ άλλων χθες σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του προεδρείου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), με αφορμή την αυριανή έναρξη της πανελλαδικής αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς και της αυριανής εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας.

διαβάστε περισσότερα στην www.avgi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.