.

Τμήμα Σωμάτων Ασφάλειας του ΣΥΝ: Να θωρακίσουμε την αντιπυρική προστασία της πατρίδας μας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Τμήμα Σωμάτων Ασφάλειας του ΣΥΝ: Να θωρακίσουμε την αντιπυρική προστασία της πατρίδας μας

Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος σήμερα, και  κορυφώνεται η   ανησυχία μας για την διασφάλιση του  περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της χώρας μας ως μοναδικού και πολυτιμότατου , κοινωνικού  πόρου.
Δυστυχώς οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, διαχρονικά έδειξαν την περιφρόνησή τους και εφάρμοσαν κοινή και  σταθερή πολιτική απαξίας  στην δημιουργία μίας ουσιαστικής και αποτελεσματικής αντιπυρικής θωράκισης των δασών μας.
Κάθε χρόνο η πολιτική αυτή παραδίδει στην καταστροφική διάθεση των πυρκαγιών τον πολύτιμο δασικό πλούτο της χώρας, επιφέροντας ανεπανόρθωτα πλήγματα στην περιβαλλοντική ισορροπία, αλλά το τραγικότερο πολλές φορές, αφήνοντας  ακόμα και ανθρώπινα θύματα.
Την καταστρεπτική αυτή πολιτική, ενίσχυσε  η μνημονιακή καταιγίδα στερώντας ακόμα περισσότερους πόρους τόσο από  τις δράσεις διαχείρισης και πρόληψη πυρκαγιών των δασών, όσο και από τον επιχειρησιακό μηχανισμό πυρόσβεσης.
Δυστυχώς οι μνημονιακοί  εταίροι, εγκατέλειψαν την Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Στερούν τους απαραίτητους πόρους από την πρόληψη  και την προετοιμασία για την διαχείριση των δασικών πυρκαγιών, για να πληρώσουμε πολλαπλάσια αύριο στην διαχείριση της αποκατάστασης.
Η προστασία και η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, του ορυκτού πλούτου και  του ενεργειακού πλούτου  πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον  και το οικοσύστημα της χώρας μας, όπου ο δημόσιος και κοινωνικός έλεγχος θα αποτελούν τον πυρήνα μεταφοράς των οικονομικών πλεονεκτημάτων για τη διασφάλιση και ενίσχυση των αποθεματικών των  ασφαλιστικών ταμείων και των κοινωνικών πολιτικών.
Η άμεση ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος,  των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης  είναι πρώτης προτεραιότητας για να περισώσουμε ότι έχει απομείνει

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.