.

Μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης


Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδρίασε την Τετάρτη 06-06-2012 με μοναδικό θέμα την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των οικογενειών τους, όπου ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για την θεσμική θωράκιση της υγειονομικής ασφάλισης του προσωπικού με σκοπό την ισχυροποίησή της και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Οι παρακάτω προτάσεις  χαρακτηρίζονται από μέτρα άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος αλλά και από μόνιμου χαρακτήρα τα οποία κρίνονται άκρως απαραίτητα για να θωρακίσουμε θεσμικά την υγειονομική μας ασφάλιση προκειμένου να μην  ξαναντιμετωπίσουμε στο μέλλον ανάλογα προβλήματα.
Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:
Μέτρα Άμεσης Υλοποίησης
Α) Νομοθετική παρέμβαση με την οποία
ι) να εξοφληθούν κατ' εξαίρεση όλων των διαδικασιών όλες οι οφειλόμενες δαπάνες, χωρίς την χρήση των σχετικών πιστώσεων του προϋπολογισμού για το 2012 και
ιι) να ξεκινήσει κατ' εξαίρεση η πληρωμή των οφειλών του τρέχοντος έτους από τις πιστώσεις που έχουν εγγραφεί για τον σκοπό αυτό στον προϋπολογισμό του έτους 2012.
Β) Άμεση ενεργοποίηση της παγίας προκαταβολής αρχικά για χρόνια ή βαριά πάσχοντες στέλνοντας τα δικαιολογητικά τους με την ένδειξη του κατ' επείγοντος.
Μέτρα Μόνιμου Χαρακτήρα
Α) Νομοθετική ρύθμιση για τον απεγκλωβισμό από Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου των δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με αντικατάστασή της από Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του Αρχηγείου.
Η παραπάνω διάταξη έχει νομικό έρεισμα αφού κανένας αντίστοιχος ασφαλιστικός φορέας δεν ελέγχεται από ΥΔΕ, η πρακτική και η νοοτροπία των οποίων δεν βοηθούν στην αμεσότητα που χρειάζονται οι έλεγχοι των συγκεκριμένων δαπανών.
Β) Άμεση ενεργοποίηση της διάταξης 3 παρ. 3 του άρθρου 15 του 4058/12 «Παροχή υπηρεσιών ασφάλειας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία & άλλες διατάξεις», για απευθείας συμβάσεις έργου του Αρχηγείου με νοσηλευτικά ιδρύματα ιδιωτικού δικαίου, ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία, φαρμακευτικούς συλλόγους, ιατρούς, ή ιατρικούς συλλόγους, κέντρα φυσικοθεραπείας, καταστημάτων πώλησης οπτικών ειδών και ακουστικών κλπ.
Γ) Άμεση ενεργοποίηση της διάταξης της παρ. 12 του άρθρου 15 του 4058/12 για την ίδρυση φαρμακείων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Δ) Άμεση συγκρότηση με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ομάδας Εργασίας με σκοπό τις δομικές αλλαγές του συστήματος υπηρεσιών υγείας του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για την θεσμική θωράκιση του τομέα υγείας των ασφαλισμένων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των οικογενειών τους.
Όλα τα παραπάνω κρίνονται απολύτως αναγκαία και άμεσης υλοποίησης μέτρα προκειμένου να σταθεροποιήσουμε και στη συνέχεια να ισχυροποιήσουμε το σύστημα της υγειονομικής μας περίθαλψης, προκειμένου να μην έρθει η ώρα που κάποιοι θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από το πτώμα της, ρίχνοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες της αποτυχίας του συστήματος, στις πλάτες μας.
Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, πριν να είναι αργά.
Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν με γνώμονα πάντα το συμφέρον των στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.