.

Ανατρέπουμε τους νόμους του μνημονίου που σφαγίασαν τις αποδοχές των εν ενεργεία στελεχών, των αποστράτων και διέλυσαν τη λειτουργία των υπηρεσιών. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ανατρέπουμε τους νόμους του μνημονίου που σφαγίασαν τις αποδοχές των εν ενεργεία στελεχών, των αποστράτων και διέλυσαν τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Οι κυβερνήσεις  ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ., με την μέχρι τώρα πολιτική τους, διέλυσαν τις υπηρεσίες και εξαθλίωσαν τα Σώματα Ασφαλείας  και τα στελέχη τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα θεσμικά-οικονομικά αιτήματα των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και την  λειτουργία των υπηρεσιών, έχει καταθέσει πολλές ερωτήσεις και έχει ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο. Στα υπό συζήτηση νομοσχέδια στη Βουλή, οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προέβαλαν τα δίκαια  αιτήματα των ενστόλων  και κατέθεταν προτάσεις επίλυσης τους. Στους κοινωνικούς αγώνες ήταν δίπλα στα σωματεία τους, στηρίζοντας  τα δίκαια αιτήματά τους.
Οι θιασώτες του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.:
·         μείωσαν τα εισοδήματα των ένστολων μέχρι 40%., κόβοντας  μισθούς  συντάξεις και μερίσματα
·         με το PSI  εξαφάνισαν  τα 2/3 των χρημάτων των Μετοχικών και Επικουρικών  τους Ταμείων.  
·         μετά τις εκλογές του Ιουνίου,  έχουν εξαγγείλει, εξαιτίας των δανειακών συμβάσεων και δεσμεύσεων στην ΤΡΟΙΚΑ ,  νέες περικοπές στο μισθολόγιο τους, μειώνοντας περαιτέρω μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
 Οι αστυνομικές, πυροσβεστικές και λιμενικές  υπηρεσίες  επλήγησαν άμεσα από τις μνημονιακές  πολιτικές. Μειώθηκαν δραματικά οι λειτουργικές δαπάνες τους.  Τα επιχειρησιακά τους μέσα, (οχήματα – εναέρια - πλωτά) μένουν ασυντήρητα.
Σήμερα δυστυχώς, η  λειτουργία των υπηρεσιών και των επιχειρησιακών μεσών στηρίζεται στο φιλότιμο του προσωπικού, και στην αναζήτηση  «φιλεύσπλαχνων» χορηγών...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.