.

Ζητείται ανθρωπιά ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ζητείται ανθρωπιά

Πειραιάς,  20  Ιουλίου 2012
Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση που παρατηρείται σχετικά με την ολοκλήρωση του Π.Δ. «Τροποποίηση του Π.Δ. 33/2009 (ΦΕΚ Α' 50) Τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», δημιουργεί μεταξύ άλλων και μεγάλα προβλήματα στους συναδέλφους Δοκίμους Λ/Φ που βρίσκονται αντιμέτωποι με την προχειρότητα και την αδιαφορία, με την οποία το Σώμα αντιμετωπίζει τα στελέχη του.
Εδώ και 15 ημέρες, αναμένοντας την έκδοση του νέου Π.Δ., 288 Δόκιμοι Λ/Φ έχουν διατεθεί στις Λιμενικές Αρχές Ν. Αττικής, για πρακτική εκπαίδευση.
Οι παραπάνω συνάδελφοι διαμένουν σε συγγενικά και φιλικά τους σπίτια, σε ξενοδοχεία και κάποιοι λίγοι στο ΚΕΠΑΛ του Π.Ν. στον Σκαραμαγκά. Οι ανωτέρω μετακινούνται με δικά τους έξοδα από και προς τις υπηρεσίες διάθεσης τους, καλύπτουν την σίτιση τους επίσης με δικά τους έξοδα και όλα αυτά με τον μισθό των 200 € μηνιαίως που λαμβάνουν ως αποζημίωση.
διαβάστε την ανακοίνωση  της ΠΟΕΠΛΣΗ απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, η υπηρεσία δεν μπορεί να αγνοεί την κοινωνική διάσταση του θέματος για να καλύπτει τις δικές της κωλυσιεργίες.
Πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην ορκομωσία των συναδέλφων και στην διάθεση τους σε Λιμενικές Αρχές των τόπων διαμονής των ίδιων και των οικογενειών τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέχρι την οριστική τοποθέτηση τους σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Π.Δ. μεταθέσεων, του οποίου η ανεξήγητη αργοπορία έχει δημιουργήσει προβλήματα στο σύνολο της διαδικασίας των φετινών τοποθετήσεων-μεταθέσεων.
Σε κάθε περίπτωση εντός των επομένων 15 ημερών θα πρέπει να έχουν γίνει όλα τα συμβούλια μεταθέσεων-τοποθετήσεων, προκειμένου οι συνάδελφοι να μπορούν να ρυθμίσουν τις οικογενειακές τους και άλλες υποχρεώσεις, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ας αναλογιστούν επιτέλους οι υπεύθυνοι την κρισιμότητα και την βαρύτητα των αποφάσεων και των επιλογών τους. Ας μην ξεχνάνε ότι οι ακραίες καταστάσεις οδηγούν και σε ακραίες συμπεριφορές.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος       Κατσίνας Σωτήριος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.