.

Μετά τα μνημόνια η καταστολή - Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Μετά τα μνημόνια η καταστολή - Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Και αυτό το Σαββατοκύριακο δεν πλήξαμε. Παρακολουθήσαμε με ποιο τρόπο θα διαπραγματεύεται η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τον κόσμο της εργασίας και πως θα επιλύει ζητήματα που αφορούν στην ανεργία, στις βίαιες απολύσεις και στην εξομάλυνση των εντάσεων που δημιουργήθηκαν με την υπογραφή των μνημονίων της εξαθλίωσης και της φτώχειας.  Με επέλαση των ΜΑΤ.
Ο ελληνικός λαός είναι καταρρακωμένος από τα σκληρά μέτρα,  που έχουν οδηγήσει στην ανεργία 1.500.000 έλληνες, και τους υπόλοιπους που εξακολουθούν να είναι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες από τις τεράστιες απώλειες μισθών και συντάξεων. Την ίδια ώρα αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε αυτή την κατάσταση, τους στερούν με τη βία και το κάθε δικαίωμα που έχουν να αντισταθούν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που έγινε στη χαλυβουργία. Οι εργαζόμενοι εκεί είναι 9 μήνες απεργοί, επειδή ο κ. Μάνεσης-το αφεντικό τους στις 1.11.2011 τους κάλεσε να διαλέξουν μεταξύ 180 απολύσεων ή 5ωρη πενθήμερη εργασία με 40% μείωση των αποδοχών  τους. Ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος θα σκεπτόταν ότι αυτήν την απόφαση την έλαβε η διοίκηση της εταιρίας  σε περίοδο κρίσης για να σώσει και την ίδια και τους εργαζόμενους. Τι μπορεί να σκεφτεί όμως ο μέσος Έλληνας όταν  μάθει ότι η Ελληνική Χαλυβουργία όχι μόνο δεν έχει ζημία αλλά η παραγωγή βαίνει αυξάνουσα; Σύμφωνα με δημοσιεύματα το 2009: 194600 τόνοι, 2010: 231.000 τόνοι με το χυτήριο κλειστό για δύο μήνες λόγω θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος , και 2011 έως τον 10ο 266.000 τόνοι!!!
Ο Πρωθυπουργός που πρόσφατα είπε ότι θα προστατεύσει το «ιερό δικαίωμα στην εργασία» γνώριζε  ότι η φράση αυτή είναι η επιτομή της απεργοσπασίας.
Πρέπει επίσης  να γνωρίζει ότι τέτοιες τακτικές γίνονται όπλο κατά των απεργών, όχι όμως και κατά όλων όσων κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και τις μεταφέρουν εκτός Ελλάδας, πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους.   Όχι και κατά όλων όσων παράνομα αλλάζουν τα ωράρια-περικόπτοντας κατά το δοκούν τους μισθούς που μαζί με την βοήθεια των όσων έχει υπογράψει ο κ. Σαμαράς στα μνημόνια προσπαθούν να μετατρέψουν τη χώρα μας σε χώρα τρομοκρατημένων ειλώτων.
Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός και η «Ελληνική Τρόικα» ΝΔ–ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να μετατρέψουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε Υπουργείο προστασίας του Πολίτη Μάνεση !

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.