.

Μεγάλα λόγια, Ψεύτικες υποσχέσεις, Κούφια οράματα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλα λόγια, Ψεύτικες υποσχέσεις, Κούφια οράματα


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

(Π.Ο.ΑΞΙ.Α.)

                        Αθήνα,  25 Σεπτεμβρίου 2012                                                                                                         
   


Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από την έναρξη της συζήτησης για τη τύχη των ΄΄ειδικών μισθολογίων΄΄ και μέχρι σήμερα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, να μην έχουμε ΚΑΜΙΑ απολύτως ενημέρωση για το τι μέλει γενέσθαι, εκτός από φήμες, ψιθύρους, διαρροές και μπαράζ δημοσιευμάτων.
Το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο:  Καμία επίσημη ενημέρωση παρά τις οχλήσεις, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, τις συναντήσεις με ΄΄ανευθυνο-υπεύθυνους΄΄. Μόνο κέρδος, αοριστίες, χτυπήματα στη πλάτη, εκκλήσεις για υπομονή, με παράλληλες αναφορές επίδειξης εκ μέρους μας πατριωτικού φιλότιμου.
Μέσα σε αυτό το κλίμα αγωνίας για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και της πατρίδας μας ΄΄επιτέλους΄΄ έχουμε κάτι χειροπιαστό:  Την υπ’ αρίθμ. 8002/32/204-ε από 13/09/2012 Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία το ανώτατο μηνιαίο όριο νυχτερινής απασχόλησης για τους συναδέλφους μας καθορίζεται στις 16 ώρες για τους εκτελούντες καθήκοντα υπηρεσίας Διευθυντή, Διοικητή και Προϊσταμένου..!!! 

 
Με απλά λόγια είσαι Αξιωματικός..;;; Τόσο το χειρότερο για σένα. Θα πρέπει πρώτος να τιμωρηθείς με το σκληρότερο τρόπο γιατί «ΔΕΝ» εργάζεσαι νυχθημερόν χωρίς ωράριο. Γιατί «ΔΕΝ» φέρεις την ευθύνη για τη λειτουργία της υπηρεσίας σου, την οποία εκ των πραγμάτων ΄΄παντρεύεσαι΄΄. Γιατί  «ΔΕΝ» προσπαθείς με νύχια και με δόντια, να κρατήσεις το δοκιμαζόμενο προσωπικό σου σε υψηλά επίπεδα επαγγελματισμού με ελλιπέστατα μέσα. Γιατί «ΔΕΝ» έχεις θέσει τα τεράστια προσωπικά και οικογενειακά σου προβλήματα σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στο δρόμο του καθήκοντος προς τη πατρίδα, που κάποιοι τόσο εύκολα επικαλούνται άλλα ποτέ στη ζωή τους δεν έχουν υπηρετήσει ή διαβεί…
Αυτές οι ΄΄σωτήριες΄΄ λογικές οικονομικής συμπίεσης εις βάρος μας, επιστρέφονται ως απαράδεκτες. Απαιτούμε άμεσες εξηγήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς για αυτή την άδικη απόφαση. Ζητάμε την εδώ και τώρα άμεση ανάκλησή της. Δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμης και συνταγματικής ενέργειας (προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια) για την προάσπιση του προφανούς δικαιώματός μας στην υπερεργασία.
Καθιστούμε απολύτως σαφές ΄΄προς όλους΄΄ ότι δεν θα μπορέσουμε να …διαθέσουμε σε μη αμειβόμενη νυχτερινή υπηρεσία, ούτε εαυτούς, ούτε αλλήλους με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.
Τα μέτρα αυτά που εφαρμόζονται σε βάρος μας δεν είναι απλώς σκληρά και αναποτελεσματικά. Είναι άδικα!
Ίσως κάποιοι μπορούν να αντέξουν τις στερήσεις…
Όμως η αδικία μας πνίγει. Αυτή δεν αντέχεται!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας καλούμε όλους σε ουσιαστική εγρήγορση και συστράτευση με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας και την Ομοσπονδία, καθώς όπως φαίνεται τα χειρότερα δυστυχώς βρίσκονται μπροστά μας.
Και ως γνωστό το άδικο και το κακό πάντα επικρατεί… όταν το καλό κάθεται σπίτι του και δε κάνει τίποτα!

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.