.

Ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, σχετικά με έγγραφες δηλώσεις του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μ. Κωσταράκο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, σχετικά με έγγραφες δηλώσεις του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μ. Κωσταράκο

Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο να προειδοποιεί με έγγραφο προς τα στελέχη των Ε.Δ, ότι θα περνούν από πειθαρχικό έλεγχο όσοι στρατιωτικοί παίρνουν μέρος με στολή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, υπενθυμίζουμε τα εξής εξής:

1. Mε το άρθρο 23 παρ. 1 του ισχύοντος Συντάγματος καθιερώνεται η συνδικαλιστική ελευθερία για όλους τους Έλληνες
2. Με την απόφαση 3/2012 της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, αναγνωρίζεται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το δικαίωμα να συστήσει σωματείο, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα ( άρθρο 12 παρ.1) και οι Διεθνείς Συμβάσεις που επικύρωσε η χώρα, χωρίς το ειδικό δικαίωμα στην απεργία (κατά την ερμηνεία του άρθρου 23 παρ. 2β).

Με βάση τα παραπάνω, και στο βαθμό που το σχετικό έγγραφο που είδε το φώς της δημοσιότητας είναι ακριβές, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία του ΑΓΕΕΘΑ αποσκοπεί όντως στην υπενθύμιση προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της υποχρέωσής τους να εμφανίζονται ως στρατιωτικοί (να μην παραποιούν δηλαδή τη στολή) συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα και ότι δεν αποτελεί απόπειρα αμφισβήτησης από τον αρχηγό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων του Συντάγματος και των αποφάσεων του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.
Τμήμα Εξωτερικής και Αμυντικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ 29/09/2012
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.