.

Οι 100 πρώτες ημέρες του Υ.Ν.Α ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Οι 100 πρώτες ημέρες του Υ.Ν.Α


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΠΛΣ για τις 100 πρώτες ημέρες του Υ.Ν.Α. στις 30 Σεπτεμβρίου 2012:

"Παρακολουθούμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την συνέπεια του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.Κωστή Μουσουρούλη στις θέσεις τις οποίες διατύπωσε κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, στις οποίες βέβαια δεν συμπεριέλαβε καμία δράση που να αφορά το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ως εκ τούτου βεβαίως 100 ημέρες μετά, συνεπέστατος στις εξαγγελίες του, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια που να δημιουργεί έστω και υποψία βελτίωσης των υφιστάμενων, συνθηκών, λειτουργιών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν το Σώμα και τα στελέχη του.

Απεναντίας εντείνονται τα φαινόμενα δυσλειτουργίας σε βασικά ζητήματα που αφορούν τα στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι οδοιπορικές δαπάνες μετακίνησης, τα απλήρωτα πλεύσιμα, οι μισθολογικές δαπάνες του προσωπικού, η ασφάλεια τους κατά την διάρκεια της υπηρεσίας κ.λ.π.

Αναλυτικότερα αναφέρουμε οτι:

α) Παρα την εντατικοποίηση των πληρωμών των υγειονομικών δαπανών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η συνέχεια είναι απελπιστική, αφού παρατηρείται πλήρη στασιμότητα, η οποία οδηγεί την διαδικασία σε αδιέξοδο.

β) Οι εκβιαστικές διαταγές μετακίνησης, μεταθέσεων, αποσπάσεων κ.λ.π, χωρίς την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων, γίνεται πλέον συνήθη πρακτική και μεθόδευση, από μέρους της Διοικήσεως.

γ) Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της απόφασης για τα πλεύσιμα, αποδυναμώνει τον επιχειρησιακό τομέα, δημιουργώντας συνθήκες μαύρης εργασίας στους υπηρετούντες συναδέλφους στη θάλασσα.

δ) Σε ότι αφορά το μισθολόγιο οι περικοπές θα αγγίξουν και ενδεχομένως θα ξεπεράσουν το 20% ,με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 01/01/2013.

ε) Η αύξηση της απο θαλάσσης λαθρομετανάστευσης αντιμετωπίζεται με τον εύκολο τρόπο της συνεχούς καταπόνησης μέσων και προσωπικού, χωρίς καμία μέριμνα για την υγιεινή και ασφάλεια τους καθώς και των νομίμων αποζημιώσεων τους.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 13/7/12,εικοσιδύο ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Υπουργού, στην πρώτη συνάντηση μαζί του, του θέσαμε υπόψη όλα τα παραπάνω, τα οποία και χαρακτηρίσαμε ως θέματα άμεσης επίλυσης.

Επίσης και λόγω της προηγούμενης κακής εμπειρίας που είχαμε από το πρώην Υ.Ε.Ν, του ζητήσαμε να συμπεριλάβει στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των δύο βασικών του πυλώνων, αυτών της Διοίκησης της Ναυτιλίας και του επιχειρησιακού του τομέα ,ο οποίος εκφράζεται από το Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουν επαληθευτεί οι φόβοι μας ,αφού η ζυγαριά έχει κολλήσει στην μια μόνο πλευρά και αυτή δεν είναι το Λ.Σ.

Επιπρόσθετα πρέπει να τονίσουμε, ότι εκτός των προαναφερομένων, διαπιστώνεται πλήρης καταστρατήγηση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων (ωράρια εργασίας, άδειες, νυχτερινή απασχόληση, ρεπό, αδικαιολόγητη υπεραπασχόληση και μετακινήσεις κ.λ.π).

Για όλα τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα της φύσης της εργασίας μας σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, οφείλουμε μόνοι μας να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, σε σημαντικές πρωτοβουλίες, ακόμη και σε ενέργειες που έχουν να κάνουν με την  νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμα και θα αποδοθούν στους υπευθύνους.

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και να δεχτούμε τον πλήρη εξευτελισμό μας και την πλήρη αποδιοργάνωση του Σώματος.
Για το Δ.Σ.
     Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος              Κατσίνας Σωτήριος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.