.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ - «Θα ερευνήσει κανείς τις καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς;» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ - «Θα ερευνήσει κανείς τις καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς;»

Το δημοσίευμα του  Guardian γνωστοποίησε σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο τις καταγγελίες για βασανισμούς διαδηλωτών από αστυνομικούς.
Ενώ είναι γνωστές εδώ και μέρες οι μαρτυρίες των συλληφθέντων που συμμετείχαν στην αντιφασιστική πορεία με λεπτομερείς περιγραφές όχι μόνο ξυλοδαρμών από αστυνομικούς, αλλά και άλλων συμπεριφορών που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συνιστούν βασανιστήρια κατά τη διεθνή νομολογία, καμία αρμόδια Αρχή όλο αυτό το διάστημα δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε διερεύνηση των καταγγελιών- ούτε καν στην προσχηματική ΕΔΕ.
Επιπλέον, κανένα από τα «αξιόπιστα» και «έγκυρα» εγχώρια ΜΜΕ δεν θεώρησε «είδηση» αυτό που ο βρετανικός Guardian έκανε πρωτοσέλιδο.
Έστω και τώρα, καλούμε την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να προχωρήσουν σε αξιόπιστη έρευνα των καταγγελιών και να τιμωρήσουν με τον πιο αυστηρό τρόπο τυχόν ενόχους. Η εικόνα μιας χώρας όπου αστυνομικοί βασανίζουν πολίτες όχι μόνο δεν αντιστοιχεί σε μια δημοκρατία, αλλά ντροπιάζει (και μάλιστα διεθνώς) τους πολίτες της στο σύνολο τους.
  10/10/2012
To Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.