.

Σε άλλες εποχές παραπέμπει ο τρόπος εκπαίδευσης των δόκιμων αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Σε άλλες εποχές παραπέμπει ο τρόπος εκπαίδευσης των δόκιμων αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη


Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα οι δόκιμοι αξιωματικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Σε πολλές περιπτώσεις η «εκπαίδευση» αυτή ξεπερνά τα όρια και μετατρέπεται σε «καψόνια» που ασκούν ψυχολογική πίεση στους εκπαιδευόμενους χρησιμοποιώντας ακόμη και πρακτικές «συλλογικής ευθύνης» που μειώνουν την προσωπικότητα των εκπαιδευόμενων αφού για το λάθος ενός επιρρίπτονται ευθύνες σε όλους. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα επιβάλλονται ποινές, όπως στέρηση εξόδου, χωρίς να ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία. Αυτή η σκληρή εκπαίδευση διαπαιδαγωγεί τους δόκιμους σε μια λογική καταστολής και καλλιεργεί τον φασισμό μέσα στην αστυνομία.

Ακόμα σοβαρά ερωτηματικά εγείρει η καταγγελία πως στις παρελάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιηθήκαν δόκιμοι αστυφύλακες με πολιτικά ρούχα σαν «θεατές», αφού το αστυνομοκρατούμενο και καγκελόφραχτο κέντρο των πόλεων απέτρεψε τους πολίτες να πλησιάσουν στους χώρους των εκδηλώσεων.
Επειδή τέτοιες ενέργειες και τακτικές παραπέμπουν σε άλλες εποχές ξυπνώντας δυσάρεστες μνήμες, θίγουν την αξιοπρέπεια των δόκιμων αστυνομικών, τους απαξιώνουν και αλλοιώνουν το νόημα της επετείου του αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό για την υπεράσπιση της εθνικής του ανεξαρτησίας.
Επειδή η θεωρητική και η πρακτική εκπαίδευση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και τις υψηλές απαιτήσεις της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας.
Επειδή η πειθαρχία των μελλοντικών στελεχών της αστυνομίας θα πρέπει να είναι ενσυνείδητη και όχι επιβεβλημένη από σκληρή εκπαίδευση.
Ερωτάστε κ. Υπουργέ
1.    Προτίθεστε να ελέγξετε τις εν λόγω καταγγελίες;
2.    Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να εκλείψουν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον;
   Οι ερωτώντες βουλευτές
Μαίρη Διακάκη
Χαρά Καφαντάρη
Μιχάλης Κριτσωτάκης
Στάθης Παναγούλης
Δημήτρης Τσουκαλάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.