.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Σημαντική εκπροσώπηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ.στο συνέδριο των αστυνομικών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Σημαντική εκπροσώπηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ.στο συνέδριο των αστυνομικών

22 Ετήσιο Τακτικό Συνένδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.


Σε εξέλιξη βρίσκεται το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του την Τετάρτη 28.11.2012 και θα συνεχιστούν την Πέμπτη 29.11.2012. Στην ομιλία του την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α κύριος Γεωργατζής τόνισε ότι ο λαός κινδυνεύει να διχαστεί απο ιδεοληψίες και αν οι πολιτικοί ταγοί της χώρας συνεχίσουν να είναι γαντζωμένοι στο  σύστημα εξουσίας που έχουν δημιουργήσει τόσα χρόνια θα βρεθούν στο περιθώριο της ανυποληψίας. Αιχμές όμως άφησε για αμέλια και αδιαφορία στον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης αποφυλάκισης του κατηγορούμενου για την δολοφονία των συναδέλφων του στο Ρέντη, εκφράζοντας την αγανάκτηση του. Ο κύριος Γεωργατζής επισήμανε επίσης την ανάγκη σύστασης διακομματικής επιτροπής για την αστυνομία, κάτι που έχει θέσει ως πάγιο αίτημα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως  κύριος Δένδιας κατα την ομιλία του έκανε λόγο  για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία σχεδιάζεται και η ανάγκη της οποίας προέκυψε απο την πρόχειρη σύζευξη Αστυνομίας Πόλεων και Χωροφυλακής το 1984. Όπως τόνισε στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης προβλέπεται η μείωση Οργανικών θέσεων διότι λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''όχι μόνο δεν λείπει προσωπικό απο την ΕΛ.ΑΣ. αλλά χρειάζεται λιγότερο προσωπικό. Στα πλαίσια του σχεδίου ανασυγκρότησης καλέσαμε όλους τους εμπλεκομένους φορείς στο τραπέζι του διαλόγου'', κάτι το οποίο διέψευσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ κύριος Φωτόπουλος. Ο Υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη ψήφιση του Μνημονίου ''εν όψει της σωτηρίας της χώρας, ψήφισα το Μνημόνιο 3, όμως ο μισθός των αστυνομικών(που προέκυψε απο τις μειώσεις) δεν ανταποκρίνεται στο έργο τους. 
Έπειτα απο την επίσημη εξαγγελία του Υπουργού για μείωση των Οργανικών θέσεων λόγο  πλεονασματικού προσωπικού,  ο Γ.Γ. του Υ.Δ.Τ. κύριος Ανδρεουλάκος σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις αντιδράσεις επιχείρησε να ανασκευάσει λέγοντας  ότι με την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. θα αντικατασταθεί το αστυνομικό προσωπικό με νέες τεχνολογίες και εξοπλισμό, ώστε το νέο μοντέλο να είναι αποδοτικότερο. Επισημαίνοντας ότι είναι φυσικό η εξέλιξη της τεχνολογίας και των μέσων να αντικαταστεί το ανθρώπινο δυναμικό.


Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α εκπροσώπησαν οι βουλευτές Δημήτρης Τσουκαλάς και Αλέξης Μητρόπουλος αλλά και ο Γραμματέας του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του κόμματος Τάσος Μαυρόπουλος.

Απο το βήμα του Συνεδρίου ο Δημήτρης Τσουκαλάς έκανε σαφές στους αστυνομικούς ότι ''ο Έλληνας αστυνομικός δεν  προέρχεται ούτε από την αστική τάξη αλλά ούτε καν απο την μικροαστική τάξη΄ αλλά από την εργατική τάξη και την αγροτιά. Εκεί είναι οι ρίζες σας και αυτές τις ρίζες να τις διαφυλάξετε, έχοντας τα μάτια σας πίσω από εκεί απ' όπου προέρχεστε. Προσπαθούν να διχάσουν το λαό.'' Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ψήφιση του Μνημονίου αλλά και στην έγκριση της δόσης ''κερδήθηκε η βιωσιμότητα της κυβέρνησης αλλά όχι του λαού. Είμαστε αυτοί που αντισταθήκαμε στο πλευρό των αστυνομικών και στο κοινοβούλιο αλλά και στο δρόμο. Αντισταθήκαμε στο μνημόνιο και στις περικοπές που αυτό προέβλεπε για τους ενστόλους, όταν ο κ.Σαμαράς υποσχόταν επαναφορά των μισθών σας στα επίπεδα του 2009. Κλείνοντας με το σχέδιο Αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. ''εμείς έχουμε σχέδιο και συγκεκριμένες μελέτες. Καλούμε τον υπουργό σε διακομματική επιτροπή για την αναδιάρθρωση με την συμμετοχή ειδικών, επιστημόνων και συνδικάτων. Δεν βρισκόμαστε σε άλλα άκρα, αλλά ενωμένοι ενάντια στο μνημόνιο. Οι αστυνομικοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης.

Σε άλλο επίπεδο κινήθηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος χαιρετίζοντας τους συνέδρους ως παλιός γνώριμος του συνδικαλιστικού κινήματος από τις αρχές του το 1988. Ο κ.Μητρόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στα νέα μέτρα και τις διατάξεις που προβλέπονται. Συγκεκριμένα για την κατάργηση των ειδικών μισθολογίων, τον αποδεκατισμό των αποθεματικών των αστυνομικών ταμείων  καθώς και τα νέα μέτρα που έρχονται από 01.01.2013 όπως 150.000 απολύσεις  έως το 2016 και όπως ανέφερε ''Μαζικές απολύσεις σύμφωνα με την αναδιάρθρωση του κ.Δένδια για μείωση οργανικών'',10% μείωση των συντάξεων, αύξηση απο 2 έως 14 χρόνια εργασίας, κατάργηση 13 και 14 μισθού, κατάργηση της 13 και 14 σύνταξης, διάλυση ωραρίου εργασίας, κίνδυνο καταβολής συντάξεων τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο.Κλείνοντας ''έχουμε ιστορικά κοινούς αγώνες. Το Συνδικαλιστικό κίνημα, έπειτα απο αγώνες και αποτάξεις πέρασε την ενηλικίωση του, πρέπει να αναβαθμιστεί, να γίνει επαναπροσδιορισμός του ρόλου της Αστυνομίας. Είμαστε όπως πάντα στο πλευρό σας.''

Εν συνεχεία αιχμηρότατος εκ του βήματος, ο Τάσος Μαυρόπουλος ''όσοι είχαν την ψευδαίσθηση ότι οι ένστολοι αποτελούν τον σκληρό πυρήνα του κράτους διαψεύσθηκαν. Αν συγκρίνουμε τους ένστολους με τους λοιπούς εργαζόμενους, τα χρόνια υπηρεσίας  πήγαν από τα 25 στα 40, το ειδικό μισθολόγιο ήταν ένα φτωχολόγιο,είχαν μειωμένα συνταγματικά και δημοκρατικά δικαιώματα, για να μην μπορούν οι ένστολοι να έχουν κοινές διεκδικήσεις μαζί με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν έχουν δικαίωμα πολιτικοποίησης και ένταξης σε πολιτικό κόμμα, δεν έχουν το δικαίωμα απεργίας. Το μισθολόγιο των ένστολων υπολειπόταν 8% έως και 40% από αυτό των άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Ποιος είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους; Ζητάνε πατριωτισμό από ανθρώπους που δίνουν το αίμα τους χωρίς να διαμαρτυρηθούν. Σας καλούμε να βγούμε στο δρόμο ειρηνικά και να τους ανατρέψουμε. Πατριωτικό καθήκον είναι να αντισταθούμε.''  Ο Τάσος Μαυρόπουλος απευθυνόμενος στους δόκιμους Αξιωματικούς που βρίσκονταν παρούσες και παρόντες στην αίθουσα ανέφερε'' αυτή είναι η αναδιοργάνωση που εξήγγειλαν, οι αστυνομικές σχολές αντί να γίνουν πανεπιστήμια, έγιναν στρατόπεδα συγκέντρωσης''. Κάνοντας αναφορά σε δημοσιογραφικά δημοσιεύματα ότι οι δόκιμοι αξιωματικοί εκπαιδεύονται με καψόνια τους γνωστοποίησε ότι από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ. κατατέθηκε σχετική ερώτηση για το εν λόγω θέμα.

Από τους Ανεξ.Έλληνες ο κύριος Καπερνάρος κάλεσε τους αστυνομικούς να ανατρέξουν στο Σύνταγμα το οποίο προστατεύουν διότι παραβιάζεται καθημερινώς. Από τη ΔΗΜ.ΑΡ. ο κύριος Βασίλειος Μαστρογιάννης ανέφερε ότι τα μνημόνια δεν ήρθαν μόνα τους, τα φέραμε εμείς, οι πολιτικές εξουσίες. Αλλά τα μνημόνια δεν είναι μόνο μισθολογικές περικοπές αλλά και διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια. Από το Κ.Κ.Ε. ο κύριος Αγκαβανάκης Δημήτρης ''τα προβλήματα των ένστολων είναι κοινά με τα προβλήματα του λαού. Οι ένστολοι είναι κομμάτι του λαού. Ο Κύκλωπας σας έφαγε και εσάς όπως τον λαό, κόντρα στις υποσχέσεις των κυβερνώντων. Πήρανε τη δόση-σώθηκε η χώρα, αλλά καθημερινά αυτοκτονεί ο λαός. Η χώρα δεν είναι μόνο το έδαφος αλλά ο άνθρωπος το έμψυχο δυναμικό''. Κάλεσε σε συμπόρευση λαού ένστολων και επαγρύπνηση ενάντια στο φασισμό που εκτρέφεται από αυτήν την κατάσταση.

Στο βήμα από τους συνδικαλιστικούς φορείς ο κύριος Φωτόπουλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. τόνισε ότι τα αποτελέσματα του αγώνα μας δεν είναι τα αναμενόμενα ενώ μίλησε για την αναδιάρθρωση στην οποία ουδέποτε εκλήθησαν οι συνδικαλιστικοί φορείς στο τραπέζι του διαλόγου και πως η αδυναμία του συστήματος  επιβαρύνει με πάρεργα το αστυνομικό έργο καθώς και τα λουκέτα υπηρεσιών και η μείωση προσωπικού, την οποία εξήγγειλε ο κύριος Δένδιας θα ισοπεδώσουν την ασφάλεια των πολιτών. Από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ ο Γραμματέας κύριος Ηλιόπουλος μίλησε για κατάλυση της Δημοκρατίας, για την αύξηση  του χρεόυς που ανήγγειλε ο κύριος Στουρνάρας, την ώρα που επιβάλλοντε μέτρα. Κάλεσε σε αντίσταση στο ξεπούλημα του νερού και συμπόρευση Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Π.Ο.ΑΣ.Υ.-Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για μια Ευρώπη των λαών και όχι των κερδοσκόπων. Χαιρετισμός απευθύνθηκε και από τις ενώσεις Λιμενικού Σώματος αλλά και από ενώσεις Συνταξιούχων. Στην έναρξη του συνεδρίου παρέστη και ο αρχιεπίσκοπος κύριος Ιερώνυμος ο οποίος απηύθυνε από το βήμα τον χαιρετισμό του, προτρέποντας τον λαό σε ενότητα στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η χώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.