.

Δελτίο Τύπου ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Για τα κρατητήρια αστυνομικών υπηρεσιών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Για τα κρατητήρια αστυνομικών υπηρεσιών


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Για τα κρατητήρια αστυνομικών υπηρεσιών

13/12/2012

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες, η κατάσταση στα κρατητήρια πολλών αστυνομικών υπηρεσιών παραμένει έκρυθμη, επικίνδυνη για κρατούμενους, αστυνομικούς και συναλλασσόμενους πολίτες.

Τα κρατητήρια, που προορισμός τους είναι η προσωρινή κράτηση λίγων ημερών, έχουν μετατραπεί σε φυλακές, πού κρατούνται μαζί για 3-4 μήνες ποινικοί που έχουν κριθεί προσωρινώς κρατούμενοι ή κατάδικοι με αποφάσεις εφετείων κακουργημάτων ή ανακριτών, μαζί με μετανάστες και πολίτες που προσάγονται καθημερινά.
   
Οι συνθήκες κράτησης είναι απάνθρωπες και καταπατούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, υπάρχει κίνδυνος έξαρσης ασθενειών, αφού στους χώρους των κρατητηρίων στοιβάζονται πολλαπλάσιοι από τον προβλεπόμενο αριθμό,  οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες, οι κρατούμενοι ζουν χωρίς να βλέπουν το φως της μέρας, δεν προαυλίζονται, δεν έχουν πρόσβαση σε λουτρό, η πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη είναι δύσκολη, τα κρατητήρια δεν καθαρίζονται και δεν απολυμαίνονται στον προβλεπόμενο χρόνο.
  
Η κατάσταση αυτή γίνεται επικίνδυνη για τους αστυνομικούς οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται στους ίδιους χώρους χωρίς να τηρούνται τα  στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, χρησιμοποιούν τους ίδιους χώρους υγιεινής, παρεμβαίνουν για να κατευνάσουν καταστάσεις έντασης που δημιουργούνται από τις συνθήκες κράτησης και αυξάνεται ο κίνδυνος αποδράσεων. Από την έλλειψη κανόνων υγιεινής και ασφάλειας αντίστοιχο κίνδυνο διατρέχουν και οι πολίτες που συναλλάσσονται καθημερινά.
    
Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.  Τα σύγχρονα κολαστήρια αποτυπώνουν το πρόσωπο της Δημοκρατίας μας. Το υπουργείο δημόσιας τάξης έχει και άλλες αρμοδιότητες εκτός της καταστολής, τις οποίες αγνοεί.  Η κυβέρνηση πλέον είναι  συνολικά υπεύθυνη και πρέπει να δώσει λύση άμεσα.


                                                                      Τμήμα σωμάτων ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.