.

Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Διαρκούς Επιτροπής Δημ. Διοίκ., Δημ. Τάξης και Δικαιοσ., για ζητήματα που αναφέρονται στις αρμοδιότητες και την την πολιτική του ΟΚΑΝΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Διαρκούς Επιτροπής Δημ. Διοίκ., Δημ. Τάξης και Δικαιοσ., για ζητήματα που αναφέρονται στις αρμοδιότητες και την την πολιτική του ΟΚΑΝΑ

Στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με θέμα Ημερήσιας Διάταξης την ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τις αρμοδιότητες και την πολιτική του ΟΚΑΝΑ, τέθηκαν από βουλευτή της συμπολίτευσης σοβαρά ζητήματα οικονομικής διαχείρισης του οργανισμού (σύμβαση ΟΚΑΝΑ – ΚΕΕΛΠΝΟ, επιλογή  φαρμακευτικών υποκαταστάτων κτλ).
Οι αλληλοσυγκρουόμενες απαντήσεις της υφυπουργού Υγείας κ. Σκοπούλη και της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ. Μαλλιώρη, οι αναφορές της υφυπουργού για σύγκρουση συμφερόντων στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Υγείας, για οργανισμούς εποπτευόμενους απο το Υπουργείο που λειτουργούν με αδιαφάνεια, με ημετεροκρατία, με την πελατειακή λογική και προνομιακή μεταχείριση, αναδεικνύουν ένα τεράστιο θέμα πολιτικής, οικονομικής, και ηθικής τάξης.
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η μνημονιακή πολιτική Υγείας που έχει οδηγήσει σε λειτουργική κατάρρευση το ΕΣΥ και σε αδυναμία κάλυψης των ιατροφρμακευτικων αναγκών του πληθυσμού, όχι μόνο δεν μπορεί να εξορθολογίσει το Σύστημα Υγείας αλλα συνεχώς θα δημιουργεί «σκιές» διαπλοκής και επιρροής επιχειρηματικών συμφερόντων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ απαιτεί καθαρές πολιτικές απαντήσεις από τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση. Παράλληλα με όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα υπερασπιστεί μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία, τη δημόσια  και δωρεάν περίθαλψη, θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις δομές που είναι απαραίτητες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και με κοινωνική ευαισθησία το τεράστιο πρόβλημα των εξαρτήσεων.

Οι Βουλευτές

Αγαθοπούλου Ειρήνη – Ελένη, Ζαχαριάς Κωστας, Ζερδελης Γιάννης, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Κυριακάκης Βασίλης, Μιχαλάκης Νίκος, Μπάρκας Κώστας, Μπόλαρη Μαρία, Ξανθός Ανδρέας, Σταθάς Γιάννης, Στρατούλης Δημήτρης, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Αθανασίου Νάσος, Βούτσης Νίκος, Γαϊτανη Ιωάννα, Γεροβασίλη Ολγα, Κατριβάνου Βάσω, Κοντονής Σταυρος, Κανελλοπούλου Μαρία, Μητροπουλος Αλέξης, Παναγούλης Στάθης, Σακοράφα Σοφία, Σταμπουλή Αφροδίτη, Τσουκαλάς Δημήτρης.
To Γραφείο Τύπου 24-10-2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.