.

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας για την κινητοποίηση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας την 1η /11/2012 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας για την κινητοποίηση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας την 1η /11/2012

Η εγχώρια τρόικα μεταχειρίζεται τους ένστολους με τον πιο απάνθρωπο τρόπο.
Επιχειρεί με τεχνάσματα να δημιουργήσει στο λαό την ψευδαίσθηση ότι οι ένστολοι ανήκουν σε «μισθολογική ελίτ».  Τόσο προεκλογικά, με τον Α. Σαμαρά να κάνει  δημόσια λόγο για αποκατάσταση των μισθών τους  στα επίπεδα του 2009 όσο και με την υπαγωγή τους στα κατά τα άλλα ειδικά μισθολόγια.
Η πραγματικότητα είναι ότι το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων είναι φτωχολόγιο και καταρτίσθηκε για να τους αποκλείσει από δικαιώματα που είχαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση τους εμπαίζει και τους απομονώνει κοινωνικά, οι ένστολοι βιοπορίζονται με βασικούς μισθούς των 680 ευρώ, οι οποίοι συρρικνώνονται.
Εκτός από την οικονομική τους εξαθλίωση,  τους εξοντώνουν και ηθικά. Χρησιμοποιούν τους ένστολους ως κυματοθραύστη της λαϊκής οργής, ζητώντας τους να στραφούν ενάντια στις οικογένειές τους και στον όρκο να υπηρετούν το  λαό. Αδιαφορώντας για το ηθικό  και τα προσωπικά τους προβλήματα, που δημιουργεί  η πολιτική τους, ζητούν από τους ένστολους να θυσιαστούν απέναντι στην καλπάζουσα εγκληματικότητα και τους άλλους κινδύνους.  Για να μην αντιδράσουν επικαλούνται το συναίσθημα πατριωτικού καθήκοντος των ενστόλων. Δοκιμασμένη τακτική των δεξιών κυβερνήσεων για να ασκήσουν σε βάρος τους τις πιο βάρβαρες πολιτικές.
O ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρακολουθεί από κοντά τα προβλήματα των ενστόλων, στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους κατά των μνημονίων, θα καταψηφίσει τις περικοπές, διεκδικεί δημοκρατικότερες συνθήκες εργασίας και διεύρυνση των ατομικών τους δικαιωμάτων, προς όφελος των ίδιων και την προσδοκία ότι θα έχει αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες.
Οι αγώνες των ενστόλων μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία και η άρνησή τους να σταθούν απέναντί της, είναι ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη πολιτική

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας 26-10-2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.