.

"Γιατί να ψηφίσω Χρυσή Αυγή" και φωτογραφίες του ... "φύρερ" στο σπίτι του 25χρονου ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

"Γιατί να ψηφίσω Χρυσή Αυγή" και φωτογραφίες του ... "φύρερ" στο σπίτι του 25χρονου


50 φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου με τίτλο «Γιατί να ψηφίσω Χρυσή Αυγή» και φωτογραφίες του Νίκου Μιχαλολιάκου, βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 25χρονου δράστη της δολοφονίας του 27χρονου άτυχου μετανάστη από το Πακιστάν, όπως επισημάνουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Από την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών διαπιστώνεται πως ο 29χρονος πυροσβέστης και ο 25χρονος είχαν κατηγορηθεί για κλοπή, επειδή είχαν αρπάξει… 10 επώνυμα μπλουζάκια από
κατάστημα, ενώ πριν από μερικούς μήνες είχαν προσαχθεί από αστυνομικές υπηρεσίες γιατί κινούνταν ύποπτα στην περιοχή της Ομόνοιας.
          Την ίδια ώρα στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία  στιλέτα τύπου πεταλούδα, ένας σουγιάς, μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένας αεροβόλο πιστόλι, μία  σιδερογροθιά, πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων, δύο  σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα, μία σφεντόνα.
Οι κατηγορούμενοι φέρεται να υποστηρίζουν πως αιτία της πράξης τους ήταν πως ο άτυχος μετανάστης έκανε… οκτάρια στον δρόμο με το ποδήλατό του και τους εμπόδιζε να περάσουν με το μοτοποδήλατο. Και οι δύο φαίνεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ωστόσο δεν εξηγούν γιατί είχαν στην κατοχή τους στιλέτα! 
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες, ξαναέφερε με τραγικό τρόπο στη δημοσιότητα το ζήτημα της ωμής ρατσιστικής βίας». Η Διεθνής Αμνηστία «χρεώνει» την δολοφονία του μετανάστη στην αναποτελεσματική δράση των ελληνικών αρχών με τον αρμόδιο διευθυντή της Marek Marczynski, να δηλώνει: «Η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Τον τελευταίο έναν χρόνο έχουμε διαπιστώσει κλιμάκωση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα». Άμεσα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μεταξύ άλλων απάντησε: «Η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματική εκμετάλλευση ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Φθάνει στην καπηλεία της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής. Είναι θλιβερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τις ενδεχόμενες συνέπειες των μικροκομματικών ελιγμών του για τον τόπο και την κοινωνία».
          Η δολοφονία σημειώθηκε στις 03:20 στην οδό Τριών Ιεραρχών 65 στα Πετράλωνα. Όπως περιέγραψαν μάρτυρες δύο άνδρες άρχισαν να χτυπούν τον μετανάστη που ήταν πάνω στο ποδήλατο. Ο ένας από αυτούς, ο 25χρονος λένε αστυνομικές πηγές, τον χτύπησε με στιλέτο στο στήθος και ο άνδρας σωριάστηκε στο έδαφος. Οι δυο δράστες διέφυγαν με ένα σκουτεράκι αλλά ευτυχώς ένας ταξιτζής που είδε τα πάντα, κατέγραψε τον αριθμό της πινακίδας και έτσι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τους συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα στο Σύνταγμα, με το αιματοβαμμένο στιλέτο στην κατοχή τους. Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν αποκρύψει κάτω από τη σέλα.
Ο 29χρονος είναι πυροσβέστης, τα τελευταία 5 χρόνια και υπηρετεί στο Μαρκόπουλο. Είχε πάρει δεκαπενθήμερη άδεια από την υπηρεσία του και σύμφωνα με περιγραφές συναδέλφων του ήταν κλειστός χαρακτήρας, ενώ ο διοικητής του, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον 29χρονο, ο νεαρός ουδέποτε είχε δώσει δείγματα ρατσιστικής συμπεριφοράς. Ο 25χρονος και ο 29χρονος ήταν σεσημασμένοι για μικροκλοπή.

Πηγή : bloko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.