.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης απαντά στον ... Κασιδιάρη Δένδια ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης απαντά στον ... Κασιδιάρη Δένδια


Αντί άλλου επιχειρήματος στις ναζιστικού χαρακτήρα επιθέσεις Δένδια στη Δικαιοσύνη, παραθέτουμε το απόσπασμα της απάντησης του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Καραγκούνη στη Βουλή στις 14 Δεκεμβρίου,  με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με την απόδραση Αφγανού φυλακισμένου, που κατηγορείται για δολοφονία και τις αναφορές του περί επίορκων δικαστών.
«Στις δυτικές δημοκρατίες, αντίθετα με τα κράτη του ναζιστικού απολυταρχισμού, που
ενδεχομένως να συγκινούν κάποιους από εσάς, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη από το κράτος. Θα γνωρίζετε, βέβαια, ότι επί Χίτλερ, πριν αρχίσουν οι δίκες κάτω από το πορτρέτο του Φύρερ, οι δικαστές έκαναν κομματικό χαιρετισμό, όπως κάνετε εσείς στις εκδηλώσεις σας και κατόπιν έβγαζαν αποφάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Δικαιοσύνης. Στην Ελλάδα έχουμε ένα άλλο σύστημα. Αν οι δικαστές κρίνουν ότι πρέπει να αποφυλακιστεί, εσφαλμένως πιθανότατα, δεν θέλουν κομματικούς κομισάριους να τους πουν τι θα κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης.
«Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα επίορκων δικαστών, αλλά έχουμε πρόβλημα πολιτικών που αμφισβητούν την ίδια τη δημοκρατία. Και σε αυτή την περιγραφή να αναγνωρίσετε κάποιους από εσάς, ευτυχώς όχι όλους, που θεωρούν ότι το ελληνικό σύνταγμα τους επιτρέπει να παραμονεύουν έξω από θέατρα, να αναποδογυρίζουν πάγκους και να ξυλοκοπούν περαστικούς», αντέτεινε ο κ. Καραγκούνης.




πηγή: bloko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.