.

Συνδικαλιστές ΕΛ.ΑΣ. Εξώδικο προς ΑΡΧΗΓΟ :«αστυνομεύεται» και τρομοκρατείται η λειτουργία των Ενώσεων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Συνδικαλιστές ΕΛ.ΑΣ. Εξώδικο προς ΑΡΧΗΓΟ :«αστυνομεύεται» και τρομοκρατείται η λειτουργία των Ενώσεων


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας   Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΠΟΥΛΟ Νικόλαο Κύριε  Αρχηγέ,
Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη την απόφαση της Ηγεσίας να ζητήσει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και τεσσάρων ακόμη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, καθώς και σε βάρος του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για γεγονότα κατά τη
διαμαρτυρία των ανωτέρω Ενώσεων και των τοπικών φορέων (πολιτικών και μη), αρχές Αυγούστου, έξω από το χώρο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, την ημέρα της μεταγωγής παράνομων μεταναστών προς κράτηση στις εγκαταστάσεις του!
H συγκεκριμένη διαμαρτυρία υπήρξε, ως γνωστόν, καθόλα  ειρηνική και αποτελεί  νόμιμη συνδικαλιστική δράση στα πλαίσια της συνδικαλιστικής λειτουργίας μας, που κατοχυρώνεται και προστατεύεται τόσο από το Ελληνικό Σύνταγμα, όσο και από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο. Εκδηλώθηκε δε στα πλαίσια της υποχρέωσής μας, ύστερα από απόφαση των συλλογικών οργάνων μας,  να  εκφράσουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας για τη  μετατροπή του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος σε  φυλακή, αλλά και να προστατεύσουμε την εργασιακή ασφάλεια των μελών μας από ορατούς και αναπόφευκτους κινδύνους που δημιουργήθηκαν με τη στέγαση μεγάλου αριθμού κρατουμένων σε επισφαλείς εγκαταστάσεις.
Το δίκαιο της ανησυχίας μας, αποδείχθηκε περίτρανα όχι μόνο από τις συνέπειες της εξέγερσης που εκδηλώθηκε στο συγκεκριμένο χώρο την 23-11-2012, αλλά και από το γεγονός ότι η ίδια η Ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης εξαρχής θεωρούσε προσωρινή την απόφαση για την αλλαγή χρήσης των εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Σχολής. Γεννάται επομένως εύλογα το ερώτημα  γιατί μετά από έξι μήνες πειθαρχικοποιείται μια  καθόλα νόμιμη  συνδικαλιστική διαμαρτυρία  που λαμβάνει χώρα για ένα γεγονός που και η ίδια η Πολιτεία έχει εκφράσει το σκεπτικισμό της και έχει δηλώσει την προσωρινότητα του μέτρου που έλαβε!
Στο γεγονός αυτό έρχεται ως συνέχεια του πειθαρχικού ελέγχου του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας, επειδή δήθεν προσέβαλε τη δημόσια αιδώ, συμμετέχοντας στο συμβολικό απαγχονισμό κατά τη διάρκεια μιας άλλης καθολικής μας διαμαρτυρίας ενάντια στα επαχθή οικονομικά μέτρα… Και για μας καθόλου σύμπτωση δεν αποτελεί το γεγονός αυτό. Είναι γνωστή η οικονομική επίθεση που δέχεται καθημερινά ο Έλληνας Αστυνομικός και  - δυστυχώς ως ένα σημείο  - αναπόφευκτη. Από την άλλη, είναι θεσμικός και αναγνωρισμένος ο ρόλος  του συνδικαλιστικού μας κινήματος  και η ακώλυτη λειτουργία των Ενώσεών μας.
Με αυτά τα δεδομένα, αντί να «αστυνομεύεται» και να τρομοκρατείται  η λειτουργία των Ενώσεων, θα αναμέναμε και  θα επιθυμούσαμε  από την Αστυνομική Ηγεσία να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στους αγώνες μας για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε από την οικονομική επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, να διατηρήσουμε υψηλό το φρόνημα των συναδέλφων μας, να ενισχύσουμε την ελπίδα και το όραμα για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία. Η  κίνηση μιας τέτοιας πειθαρχικής διαδικασίας  προσβάλλει την προσωπικότητα των συναδέλφων μας, την υπηρεσιακή τους υπόσταση, την συνδικαλιστική τους αγωνιστική δράση,  τις δημοκρατικές αρχές λειτουργίας των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων και των Ομοσπονδιών μας, αλλά δεν περιποιεί τιμή ούτε στην Ηγεσία που στρέφεται κατά όλων των ανωτέρω, όπως προσωποποιούνται στους πειθαρχικώς διωκόμενους εκλεγμένους εκπροσώπους Ενώσεων.
Μπροστά  σ’ αυτήν την ενέργεια της Ηγεσίας με την οποία επιχειρείται  η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος,  ο πειθαναγκασμός,  η υποτέλεια  και ο εκφοβισμός  των συναδέλφων με το πρόσχημα της δήθεν πειθαρχικής διαφάνειας, εμείς ως θεματοφύλακες των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς.
Για τους λόγους αυτούς, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ  ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ την άμεση ανάκληση της απόφασής σας για πειθαρχικό έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης και του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας.  
Εξυπακούεται ότι η μη αποδοχή του δίκαιου αιτήματός μας και η συνέχιση της πειθαρχικής δίωξης των εκπροσώπων των Ενώσεων, θα μας αναγκάσει, ως απορρέει από  το καταστατικό μας να  κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, σε βάρος των αυθαιρετούντων και των πολέμιων συνταγματικά κατοχυρωμένων θεσμών.
Σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ http://www.enstoloi.gr/2013/01/blog-post_6313.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.