.

Γενικό σιωπητήριο στις Ένοπλες Δυνάμεις, επιβάλει η κυβέρνηση μέσω Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Γενικό σιωπητήριο στις Ένοπλες Δυνάμεις, επιβάλει η κυβέρνηση μέσω Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ασφαλώς ο βασικός στόχος της κλήσης σε απολογία στον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ, δεν είναι η τιμωρία τους. Στόχος είναι όλο το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό το οποίο επί τρία συναπτά έτη ζει υπό συνθήκες αφόρητης πίεσης. Και η πίεση αυτή έχει προκαλέσει ένα κλίμα εκρηκτικό που όμως κανείς απ΄ όσους έχουν την ευθύνη σε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν έκανε τίποτα για να το αποκλιμακώσει. Αντιθέτως…

Το μήνυμα της κίνησης Κωσταράκου είναι ένα: γενικό σιωπητήριο! Οι περικοπές πρέπει να επιβληθούν χωρίς να υπάρξει ούτε καν η έκφραση προβληματισμού. Η κρίση έκανε τους στρατιωτικούς να μιλήσουν μετά από 38 χρόνια σιωπής και εξαιτίας αυτού έμαθε και η υπόλοιπη κοινωνία ότι ο κ.Κωσταράκος έχει πλέον μισθό 1800 ευρώ ως Α/ΓΕΕΘΑ! Φαίνεται όμως ότι αυτό ενοχλεί την κυβέρνηση και μέσω του Α/ΓΕΕΘΑ ανέλαβε δράση.

Κανείς δεν επιθυμεί “συνδικαλισμό” στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και όσοι χρησιμοποιούν ως “μπαμπούλα” αυτόν τον κίνδυνο, είναι οι ίδιοι που κάνουν τα πάντα για νατον εισάγουν στο στράτευμα! Τι εννοούμε;

Τα τρία χρόνια της μεγάλης κρίσης κανείς δεν υπεραπίστηκε τους στρατιωτικούς. Οι Αρχηγοί που είναι οι “φυσικοί τους συνδικαλιστές” ,όπως έχει πει ο κ.Κωσταράκος προτίμησαν την απόλυτη σιωπή. Και όταν ένας απ΄ αυτούς ο Α/ΓΕΝ τόλμησε να πει δημοσίως τα αυτονόητα, “απομονώθηκε” ! Είναι κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις Α/ΓΕΕΘΑ -Α/ΓΕΝ δεν είναι οι ίδιες μετά από τη συνέντευξη Χρηστίδη,με ευθύνη του πρώτου.

Αυτό που δείχνουν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε ο Α/ΓΕΕΘΑ,αλλά πολύ περισσότερο η κυβέρνηση είναι ότι η ένταση που υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει με κάποιο τρόπο να εκτονωθεί και να εκτονώνεται διαρκώς. Δεν μπορεί να κόβεις από μία κοινωνική ομάδα τις αποδοχές σε ποσοστά του 40% και να...απαιτείς να σου λέει και ευχαριστώ. Και βέβαια επειδή πρόκειται για Ένοπλες Δυναμεις η πειθαρχία θα πρέπει να διαφυλαχτεί. Δύσκολο θα πείτε να συνδυαστούν αυτά.

Μέχρι στιγμής η λειτουργία των Ενώσεων Στρατιωτικών και βέβαια του ΣΥΣΜΕΔ, είχε διατηρήσει μια ισορροπία και η δράση τους μέσω ανακοινώσεων και άρθρων ήταν μια πραγματική βαλβίδα εκτόνωσης της έντασης. Όταν κάποια πράγματα ενόχλησαν έγιναν διορθώσεις, όπως στην περίπτωση της διαδήλωσης με στολή που δεν επαναλήφθηκε.

Αυτό που πρέπει επιτέλους να κατανοήσει η κυβέρνηση είναι ότι δυστυχώς οι καιροί άλλαξαν και σ΄ όλη την Ευρώπη τέτοιου είδους σύνδεσμοι και ενώσεις είναι πλέον ρουτίνα.Λειτουργούν εντός καθορισμένων ορίων και με συγκεκριμένη αποστολή που δεν είναι άλλη από την διατύπωση των εργασιακών προβλημάτων των στρατιωτικών. Τίποτα παραπάνω,τίποτα λιγότερο! 
Η κυβέρνηση, δείχνει ανήμπορη να το καταλάβει, συνεχίζοντας να δίνει ...εξετάσεις όχι στην κοινωνία αλλά στους ακραίους χώρους που την πιέζουν από τα δεξιά της. Και αυτό την οδηγεί στην πολιτική της επίδειξης ...πυγμής που αν συνεχιστεί θα διαλύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δυστυχώς έτσι όπως τα κατάφεραν γενικό σιωπητήριο στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορεί να υπάρξει.Τα “άδεια πιάτα” κάνουν από μόνα τους θόρυβο.

Αυτό που πρέπει να απασχολήσει τώρα την κυβέρνηση είναι πως θα υπάρξει επίπεδο και όρια στον τρόπο με τον οποίο οι στρατιωτικοι θα εκφράζουν τους προβληματισμούς τους. Όλα τ΄ άλλα είναι ...για τις δημοσκοπήσεις.

Υ.Γ Ο Α/ΓΕΕΘΑ θα πρέπει άμεσα βέβαια να μας ενημερώσει αν θεωρεί ότι στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχει στάση! Γράφτηκε κατ΄ επανάληψη τα τελευταία 24ωρα και είναι πολύ σοβαρό. Αναγνωρίζουμε την δυσκολία του να πάρει θέση στα δημοσιεύματα, αλλά δεν είναι και σωστό -νομίζουμε- να παρουσιάζετε ως Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων...σε στάση!  










onalert

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.