.

Πήγαν να ''λύσουν'' την κατάληψη χωρίς άδεια του Πανεπιστημίου ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πήγαν να ''λύσουν'' την κατάληψη χωρίς άδεια του Πανεπιστημίου

Από φιάσκο σε φιάσκο διολισθαίνει η πανικόβλητη ΓΑΔΑ.
Οργάνωσε την κινηματογραφική έφοδο στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη δίχως προηγουμένως να εξασφαλίσει την ... άδεια του ιδιοκτήτη. Του Πανεπιστημίου Αθηνών δηλαδή που διατηρεί τη νομή και την κυριότητα του τμήματος. Μόλις η Πρυτανεία ενημερώθηκε για την εισβολή, υπήρξε επικοινωνία με τους επικεφαλής της ΓΑΔΑ για να
ζητηθούν εξηγήσεις. Αμέσως μετά δόθηκε διαταγή της άτακτης αστυνομικής υποχώρησης και της απελευθέρωσης των 16 "συλληφθέντων".
Παρότι από το αρχηγείο επιχειρήθηκε να δοθεί κάλυψη στην ΓΑΔΑ με το πρόσχημα ότι δεν επρόκειτο για λύση κατάληψης αλλά για μία αστυνομική έπιχείρηση ελέγχου σε χώρο που συγκέντρωνε όλα τα εν δυνάμει χαρακτηριστικά του άβατου, αποφασίστηκε στο πλαίσιο όσων χθες είχε πει υπό μορφή οδηγίας ο κ. Δένδιας να γίνει ο έλεγχος του. Τότε προς τί οι προσαγωγές και η απόπειρα σχηματισμού δικογραφίας που σταμάτησε μόλις υπήρξε η παρέμβαση της πρυτανείας;

Και ποια η διαφορά στην ενημέρωση των αστυνομικών συντακτών με το γραπτό μήνυμα για την επιχείρηση στη Βίλλα Αμαλίας στις 20 του μήνα; Σ' αυτό έγραφαν ότι: "Σε εξέλιξη βρίσκεται από 7.20 το πρωί αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν (Βίλλα Αμαλία).
Στο σημερινό έγραψαν: Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για έρευνα στο υπό κατάληψη κτίριο στη συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου".
Στην περίπτωση της Βίλλας Σκαραμαγκά, είχαν βάλει τη λέξη εκκένωση: "Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης της Βίλλας Μαρία Κάλλας στη συμβολή της Πατησίων και Σκαραμαγκά".
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πειθαναγκάστηκαν να κάνουν ήταν η επιστροφή των κλειδιών ως ... αχρεωστήτως παραλληφθέντα από τους υπό προσωρινή έξωση ενοίκους της.
Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Όπως δηλαδή έγιναν και το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί και άνδρες των ΕΚΑΜ, έφταναν στην οδό Λέλας Καραγιάννη και με τροχούς στα χέρια άνοιγαν την πόρτα της ομώνυμης κατάληψης.
Έγιναν 16 προσαγωγές, φασαρία, κάτοικοι της περιοχής που είχαν πάει στην λαϊκή αγορά εγκλωβίστηκαν με τα ψώνια στα χέρια και η ένταση ήταν μεγάλη.


Πηγή : bloko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.