.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας: Όλα μηδέν ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας: Όλα μηδέν

    Το δελτίο τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας δείχνει την πραγματική εικόνα που επικρατεί στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής Δένδια στα θέματα δημόσιας ασφάλειας. Την ίδια στιγμή που σύσσωμη η εγχώρια τρόικα μέσω του υπουργού δημόσιας τάξης προσπαθεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, να φοβίσει τον κόσμο, να ενοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική που ακολουθεί ο υπουργός έχει αφαιρέσει από τους αστυνομικούς κάθε δυνατότητα προστασίας και παροχής ασφάλειας στους πολίτες.  
    Η πολιτική αυτή εκτός του ότι είναι επικίνδυνη για την πολιτική ομαλότητα της χώρας, διαλύει τα σώματα ασφαλείας, στρέφεται κατά των πολιτών και παραδίδει τους αστυνομικούς απροστάτευτους στο έγκλημα. Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, που τα κόμματα της συγκυβέρνησης την είχαν βάλει στην κορυφή της προεκλογικής αντιπαράθεσης, δεν τους ενδιαφέρει. Αυτό που τους ενδιαφέρει και το κάνουν καλά, είναι να χρησιμοποιούν την αστυνομία στην καταστολή των λαικών αγώνων και το στήσιμο επικοινωνιακών τρομοσόου για να στηρίξουν την πολιτική τους.
    Η περιγραφόμενη από το δελτίο τύπου κατάσταση δεν είναι τοπική. είναι ίδια και χειρότερη σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας. 

Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας η οποία με δελτίο τύπου κάνει λόγο για: Ηθικό μηδέν – Ψυχολογία καταρρακωμένη – Καταπίεση προσωπικού – Έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
ΗΘΙΚΟ ΜΗΔΕΝ  – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΜΕΝΗ - ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Όλα τα παραπάνω συντελούν ώστε, εν έτη  2013 να ζούμε την πλήρη αποδιοργάνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και το προσωπικό της να βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση. 
Αλεξίσφαιρα γιλέκα ληγμένα, παλαιού τύπου, δυσλειτουργικά  που όταν τα φορούν οι αστυνομικοί μόνο πρόβλημα τους δημιουργούν, περιπολικά καταπονημένα με 350.000 χιλ. και 400.000 χιλ. δίνονται σαν εφόδια στον Αστυνομικό, για την καταπολέμηση της σύγχρονης και συνεχούς αυξανόμενης εγκληματικότητας. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων, τα οποία βάζουν σε κίνδυνο την ζωή του Αστυνομικού. Καμία έκπτωση στην ασφάλεια των συναδέλφων κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους.
Περιπολικό, για το οποίο έχουν γίνει επανειλημμένες αναφορές  από τους οδηγούς ότι χρίζει άμεσης επισκευής ή ακινητοποίησης, να παίρνει φωτιά και χάρη στην επέμβαση των πολιτών δεν θρηνήσαμε θύματα.
Περιπολικό με 350.000χιλ. το οποίο κρίνετε ακατάλληλο για περιπολία, να σβήνει ο κινητήρας εν κινήσει, να κλειδώνει το τιμόνι και χάρη στην ψυχραιμία του οδηγού δεν θρηνήσαμε θύματα. Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν  στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας. 
Ο πολίτης έχει την απαίτηση ο Αστυνομικός να είναι εφοδιασμένος με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που του έχει ανατεθεί. Θέλει το αστυνομικό να είναι στην διάθεσή του όταν και εφόσον του ζητηθεί.
Κύριοι της φυσικής και της πολιτικής ηγεσίας, το φιλότιμο το Αστυνομικού έχει τελειώσει και ήρθε η ώρα να σκύψετε στα προβλήματά του και να δώσετε άμεσα λύσεις. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός και  εσείς να ασχολείστε με τα ράσα του παπά.
Ως εδώ. Δώστε λύσεις τώρα.     
                                         Για το Δ.Σ.
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ  Άγγελος                             ΤΖΕΡΤΖΕΛΑΣ  Γεώργιος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.