.

Μετά τις περίεργες ''σφαίρες καλάσνικοφ'', εκρηκτικός μηχανισμός στο Mall! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Μετά τις περίεργες ''σφαίρες καλάσνικοφ'', εκρηκτικός μηχανισμός στο Mall!


ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ» ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠ’ ΑΥΤΗΝ;
Δεν πρόλαβαν να σταματήσουν οι ψυχροπολεμικές κραυγές του κατεστημένου σε βάρος της Αριστεράς, μετά την περίεργη υπόθεση των «σφαιρών από Καλάσνικοφ», που «στόχευαν» το γραφείο του Α. Σαμαρά (!) και ήρθε η έκρηξη, την Κυριακή (20/01) το πρωί, μηχανισμού στο εμπορικό κέντρο «Mall» στο Μαρούσι, για να δώσει, μάλλον, συνέχεια στις «εμφυλιοπολεμικές» κραυγές, που προωθεί το τρικομματικό κυβερνητικό κατεστημένο.
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι είναι πολύ πιθανόν η έκρηξη στο Mall, με τους δύο «ελαφρά» τραυματίες, να γίνει νέα αφορμή για ένα νέο κύκλο φαιδρής «ενοχοποίησης» της Αριστεράς με τις ψευδώνυμες κατηγορίες πως είτε καλλιεργεί την βία είτε την καλύπτει ή και δεν την καταδικάζει!!!
Είναι και παραπάνω από προφανές ότι το πολιτικόσυγκυβερνητικό και οικονομικό κατεστημένοθεωρεί ότι η στρατηγική «ενοχοποίησης», με τις πιό ποικίλες μορφές, της Αριστεράς για ενέργειες τυφλής βίας που φτάνουν στα γκαζάκια, στις σφαίρες και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποτελεί μια αποτελεσματική στρατηγική αντιπερισπασμού, μπροστά στην κοινωνική εξαθλίωση και αναχαίτισης της αριστερής επιρροής στα ταλαντευόμενα κοινωνικά στρώματα.
Με αυτήν την έννοια, ακόμα και αν δεν υπήρχαν τέτοιου είδους βίαιες δράσεις, θα έπρεπε για το κατεστημένο να "ανακαλυφθούν", να "κατασκευαστούν" και να "κλιμακωθούν" ως μια συνολική και επιθετική «στρατηγική της έντασης» και «τρομοκράτησης», για τη συγκράτηση, αν όχι την αποδυνάμωση, της Αριστεράς.
Έμπειροι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι ανάλογες στρατηγικές ακολουθήθηκαν, συχνά με τη βοήθεια των κατάλληλων υπηρεσιών και βρώμικων κυκλωμάτων, σε πολλές ευρωπαϊκές και Λατινο- αμερικάνικες χώρες, που «απειλούντο» από την Αριστερά και ακολουθήθηκαν στο παρελθόν και στη χώρα μας όταν αμφισβητείτο το σύστημα.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν, όμως , ότι η χρησιμοποίηση είτε ή αξιοποίηση σήμερα από τις δυνάμεις του κατεστημένου ανάλογων «στρατηγικών έντασης» μπορεί όχι μόνο να μην έχουν καμίααποτελεσματικότητα σε μια φάση που τα ίδια κέντρα εξαθλιώνουν το λαό και προαναγγέλλονται «νέα μέτρα», αλλά και να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
Τα πάντα θα κριθούν στο άμεσο μέλλον από την αφύπνιση εκ νέου του κοινωνικού πεδίου και από την ικανότητα της Αριστεράς να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει μεγάλους ενωτικούς αγώνες, τους μόνους που μπορούν να ανοίξουν νέους ελπιδοφόρους δρόμους και όχι οι "βόμβες" και οι ενέργειες ατομικής βίας,συχνά τυφλής και πάντα αδιέξοδης!
Πολιτικοί παρατηρητές δεν απέλειαν, στο πλαίσιο αυτής της "στρατηγικής έντασης", να εμφανισθούν ακόμα και αιματηρές, ίσως και θανατηφόρες αποκρουστικές δράσεις, κάτι άλλωστε που ζήσαμε με τη "βαρβαρότητα" στη Marfin, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρείς γυναίκες, μία εκ των οποίων έγκυος!!!





Πηγή Iskra

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.