.

Ερώτηση «Η πορεία και το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης για την κακοποίηση των συλληφθέντων της 30ης Σεπτεμβρίου 2012» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ερώτηση «Η πορεία και το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης για την κακοποίηση των συλληφθέντων της 30ης Σεπτεμβρίου 2012»


Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Η πορεία και το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης για την κακοποίηση των συλληφθέντων της 30ης Σεπτεμβρίου 2012»

Κύριε Υπουργέ,

Κατόπιν της υπ’ αριθμ. 2441/2-10-12 ερώτησής μας προς εσάς, η οποία αφορούσε τους βασανισμούς και την κακοποίηση των συλληφθέντων το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου 2012 από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ, διατάξατε την διενέργεια έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ευσταθούν οι κατηγορίες αυτές.
            Μάλιστα, μετά τα δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας GUARDIAN και τη κατάθεση της αναφερόμενης ερώτησής μας, δηλώσατε δημοσίως κατά τη συνεδρίαση της 17ης/10/2012 στην Ολομέλεια της Βουλής ότι «οι ιατρικές εκθέσεις που θα βγουν στη δημοσιότητα […] δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο». Ωστόσο, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης εν τέλει σας διέψευσε, αναφερόμενο σε σημάδια από τη χρήση tazer. Επιπλέον, το ίδιο διάστημα προαναγγείλατε μηνύσεις εις βάρος της GUARDIAN.

            Επειδή εμείς κληθήκαμε και καταθέσαμε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ως μάρτυρες, ενώ στο φάκελο προστέθηκαν πέραν των δημοσιευμάτων και των ιατροδικαστικών πορισμάτων, και οι μηνύσεις των ίδιων των συλληφθέντων εις βάρος των αστυνομικών.

            Επειδή θεωρούμε ότι το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα είναι αρκετό, τόσο για την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας, όσο και για την απόδοση κατηγοριών στους δράστες και τους αυτουργούς και για την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης.
Επειδή είναι πλήγμα η απώλεια της εμπιστοσύνης της Κοινωνίας προς τον Αστυνομικό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Έχει καταλήξει η εν λόγω έρευνα σε κάποιο πόρισμα, και αν να, ποιο είναι αυτό και τι προτίθεστε να πράξετε;
  2. Έχετε προβεί στις μηνύσεις σε βάρος της GUARDIAN, που είχατε προαναγγείλει και εάν ναι πότε έγινε αυτό;
  3. Δεδομένου ότι το ιατροδικαστικό πόρισμα σας διέψευσε τελικά, δεν θα έπρεπε να δηλώσετε δημόσια και αυτή τη φορά ότι κατά τη συνεδρίαση της 17ης/10/2012 στην Ολομέλεια της Βουλής σφάλατε;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές,
Δημήτρης Τσουκαλάς
Μαρία Κανελοπούλου
Βασιλική Κατριβάνου
Τάσος Κουράκης
Αφροδίτη Σταμπουλή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.