.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τμ.Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ συνάντηση με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τμ.Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ συνάντηση με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του
Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων ΚράτησηςΠραγματοποιήθηκε σήμερα 05/02/2013 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνάντηση του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) με αντιπροσωπεία του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και  η δρομολόγηση επίλυσής τους έχει ήδη καθυστερήσει.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης, αλλά και απεμπλοκής της ΕΛ.ΑΣ. από τα πάρεργα εν’ όψει αναδιοργάνωσής της, θα πρέπει άμεσα ο υπουργός Δικαιοσύνης να εκδώσει την υπουργική απόφαση λειτουργίας της σχολής υπαρχιφυλάκων εξωτερικής φρουράς, της οποίας η έκδοση εκκρεμεί από το 2010. Η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης θα ελαφρύνει το ελληνικό δημόσιο κατά 9,2 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη τετραετία.

Το σύνολο των αιτημάτων που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα την εξωτερική φρούρηση των καταστημάτων κράτησης, τις μεταγωγές, τη φύλαξη σε δικαστήρια και νοσοκομεία και κατατέθηκε ολοκληρωμένη πρόταση για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των κρατουμένων.

Συζητήθηκαν επίσης τα άρθρα του σχεδίου νόμου «Κώδικας περί Ναρκωτικών, κ.ά. διατάξεις», τα οποία αφορούν την υπηρεσία εξωτερικής φρούρησης, όπως επίσης και η απλήρωτη νυχτερινή εργασία που οφείλεται στους υπαλλήλους εδώ και 12 μήνες.

Πριν τη συζήτηση του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που συμμετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.           Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας  του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ    05/02/2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.