.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με Π.Ο.ΑΣ.Υ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με Π.Ο.ΑΣ.Υ


Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με Π.Ο.ΑΣ.Υ.»
        Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους Βουλευτές Δημήτρη Τσουκαλά, Χαρά Καφαντάρη, Μαρία Διακάκη, Στάθη Παναγούλη και τον συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσο Μαυρόπουλο με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
       Κατά τη συνάντηση αφού έγινε μία σύντομη αναφορά στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της δραστικής περικοπής του εφάπαξ βοηθήματος των Αστυνομικών, που χορηγεί το Ταμείο Προνοίας του ΤΕΑΠΑΣΑ, μολονότι το ταμείο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας. Στη συνέχεια τέθηκε το ζήτημα της κατάργησης της «απλής αναλογικής» από τον συνδικαλιστικό νόμο που διέπει την Αστυνομία, μέσω του νόμου που ετοιμάζεται το Υπουργείο να φέρει για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.
          Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  τόνισε ότι η κατάργηση της απλής αναλογικής στον συνδικαλιστικό νόμο της Αστυνομίας πραγματοποιείται στα πλαίσια περιστολής των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών με απώτερο σκοπό την τρομοκράτηση των αστυνομικών. Η ωμή παρέμβαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης αποσκοπεί στην ουσία στην φίμωση της πολυφωνίας και της αντίδρασης των αστυνομικών σωματείων, με στόχο να απομονώσει την ΕΛ.ΑΣ. από την Κοινωνία και να την υποβαθμίσει στα μάτια της, προκειμένου να την χρησιμοποιήσει αποκλειστικά και μόνο ως κατασταλτικό μέσο των Κοινωνικών Αγώνων.
         Αναφορικά με όλα τα θέματα του απασχολούν τον κλάδο, από την άδικη περικοπή του εφάπαξ επιδόματος μέχρι και την εξαθλίωση του πρωτοεισερχόμενου στο Σώμα νέου Αστυνομικού, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δήλωσε ότι θα ασκήσει τον απαραίτητο κουνοβουλευτικό έλεγχο και θα προασπιστεί τα αιτήματα και τα συμφέροντα τους εντός και εκτός Βουλής.

Το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.