.

Ένταση όταν Πυροσβέστης αρνήθηκε διαταγή έξωσης σε 85χρονη ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ένταση όταν Πυροσβέστης αρνήθηκε διαταγή έξωσης σε 85χρονη ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ




enstoloi.gr ένστολοι ανά την υφήλιο Λα Κορούνια 18.02
τελευταία ενημέρωση 05.03.2013
άλλες ενημερώσεις 21.02.2013

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ  ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Για το θέμα συλλέγουμε υπογραφές εδώ
Ίσως η μέρα δεν είναι μακριά. Με τη φράση αυτή ξεκινά ισπανική εφημερίδα την αναγγελία της είδησης ότι πυροσβέστης αρνήθηκε να συνδράμει τη δικαστική επιτροπή προκειμένου να απομακρύνει 85χρονη από την οικία της λόγω έξωσης.

Ένας Ισπανός πυροσβέστης στη Λα Κορούνια αποφάσισε να αρνηθεί να εκτελέσει εντολή της δικαστικής επιτροπής και να κόψει την αλυσίδα από την πόρτα της ηλικιωμένης Aurelia King. Η 85χρονη Aurelia ζούσε επί 30 χρόνια σε ένα παλιό και μικρό διαμέρισμα της οδού Padre Feijoo της Λα Κορούνια, ενδεικτικό του διαμερίσματος είναι το ενοίκιο των 126 ευρώ που πλήρωνε. Αρκετά χρήματα αφού παρόλαυτα  το μοναδικό εισόδημα της είναι η μηνιαία σύνταξη των 356 ευρώ. 

Το χρονικό 

Το θέμα των εξώσεων στην Ισπανία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Με αυτό τον τρόπο Ισπανοί πολίτες σε απάντηση έχουν δημιουργήσει επιτροπές αγώνα και αντιστέκονται στις εξώσεις και στις κατασχέσεις. Έτσι από νωρίς έξω από το σπίτι της ηλικιωμένης συγκεντρώθηκαν 200 ακτιβιστές της οργάνωσης ''Άτομα που πάσχουν από υποθήκες'', μέλη του κινήματος ''Σταματήστε Τις Εξώσεις'' αλλά και οι γείτονες τοποθετώντας αλυσίδα ασφαλείας στην πόρτα της προκειμένου να μην μπορέσουν να μπούνε οι δικαστικοί. Όταν οι δικαστικοί έφτασαν στο σπίτι και αντίκρισαν το συγκεντρωμένο κόσμο έφυγαν αναφέροντας ότι η έξωση αναβάλλεται. Μία ώρα μετά η δικαστική επιτροπή επιστρέφει όμως αυτή τη φορά με αστυνομικές δυνάμεις. Στη δεύτερη προσπάθεια τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την αλυσίδα ασφαλείας στην πόρτα. Έτσι κάλεσαν την πυροσβεστική να την κόψει με αλυσοπρίονο. Όταν οι πυροσβέστες λοιπόν φτάνουν στο σημείο και ενημερώνονται γιατί ακριβώς πρόκειται ο ένας εξ'αυτών αρνείται και φεύγει. Σε ηχητικό ακούγεται η δικαστική επιτροπή που τον διατάζει να γυρίσει, ενώ ο πυροσβέστης τους αποκρίνεται ''Δεν ασχολούμαι με αυτό, δεν θα κόψετε την αλυσίδα''! Ο κόσμος που ήταν παρών έκπληκτος μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, άρχισε να ζητωκραυγάζει για τον πυροσβέστη. Ο πυροσβέστης παίρνει στα χέρια του ένα φυλλάδιο των διαδηλωτών και το σηκώνει κουνώντας το, εμψυχώνοντας ακόμη περισσότερο τους διαδηλωτές. Ακολούθησε ένταση όταν η αστυνομία επιχείρησε να σπάσει την αλυσίδα της πόρτας.
Η στιγμή που ο πυροσβέστης αποχωρεί και η 85χρονη

Στα Ισπανικά Μέσα καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φιγουράρει από προχθές η συμπαθέστατη κυρία Aurelia ενώ ο πυροσβέστης έχει κερδίσει τις καρδιές των συμπατριωτών του. Παράδειγμα προς μίμηση λένε οι Ισπανοί και για τους λοιπούς δημόσιους λειτουργούς. 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21.2.2013 

Απέλυσαν τον Πυροσβέστη- Χιλιάδες Ισπανοί στο πλευρό του

΄Μπορεί η είδηση αυτή έγινε πρώτο θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Ισπανών αναφέροντας  πολλοί τον πυροσβέστη ως λαϊκό ήρωα αλλά η Υπηρεσία του έχει άλλη γνώμη. Ο πυροσβέστης απολύθηκε με διαδικασίες ρεκόρ, προκειμένου να συνετιστεί το υπόλοιπο προσωπικό.  Η απάντηση από τους συναδέλφους του και τον Ισπανικό λαό ήταν άμεση. Οι πυροσβέστες κίνησαν διαδικασία συλλογής υπογραφών από τους συναδέλφους τους με την οποία δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να αρνηθούν να συνδράμουν σε έξωση ακόμα κι αν αυτο επισύρει την απόλυση τους. Απο την άλλη ο Ισπανικός λαός που γνωρίζει καλά απο κοινωνικούς αγώνες και αλληλεγγύη βρέθηκε αμέσως στο πλευρό του Πυροσβέστη προβαίνοντας στη συλλογή υπογραφών για επιστροφή του πυροσβέστη στην Υπηρεσία του. Μέσα στο πρώτο 24ωρο συγκεντρώθηκαν 60.000 υπογραφές. 
Το εν λόγο περιστατικό αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα των εξώσεων και των υποθηκών. Μέχρι στιγμής 350.000 Ισπανοί έχουν λάβει ειδοποιητήριο απο Τράπεζα ή άλλους οργανισμούς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 05.03.2013
Σύμφωνα με τον Ισπανικό τύπο, οι πυροσβέστες δεν αντιμετωπίζουν μόνο πειθαρχικά παραπτώμτα, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πλέον και την ποινική κατηγορία της ''άρνησης παροχής βοήθειας'', αφού τους κάλεσε η δικαστική επιτροπή και εκείνοι αρνήθηκαν. 
100.000 Υπογραφές στην Ισπανία.
Οι Ισπανοί που συγκέντρωσαν γρήγορα τις 75.000 υπογραφές που είχαν ως πρώτο στόχο, τώρα στοχεύουν τις 150.000. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100.000 υπογραφές.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα ξυπνήσουν και οι ένστολοι στην Ελλάδα;

Ανώνυμος είπε...

Οταν οι συνταξιουχοι γονεις τους τους πλακωσουν στα χαστουκια!Δεν ντρεπονται καθολου? αλλα μαλλον αυτοι δεν εχουν γονεις. Τους εχουν διαλέξει επίτηδες απο ορφανοτροφεία.

Ανώνυμος είπε...

ego nomizo oti oi goneis tous,tous exosan opos opos se afti ti douleia. einai oi idioi pou psifizoun kai ksanapsifizoun ta idia lamogia...

Ανώνυμος είπε...

Eδώ όσους αντιδρούν τους βαπτίζουν κουμμουνιστές. Θα αφήσουμε τα "κονσερβοκούτια" να μας πάρουν τη χώρα; Εδώ το παρακράτος, ο φασισμός και τα ΜΜΕ κρατούν καλά τη θέση τους. Εδώ την άρνηση του πυροσβέστη δεν θα την μάθαινε κανείς. Εδώ είναι μπανανία, δεν είναι Ισπανία. Αν ξεκινήσει από εκεί και μας πάρει η μπάλα, ίσως κάτι γίνει.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.