.

Θ.Δρίτσας: Η τροπολογία για το γένος είναι μνημείο εθνικιστικών και ρατσιστικών διακρίσεων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Θ.Δρίτσας: Η τροπολογία για το γένος είναι μνημείο εθνικιστικών και ρατσιστικών διακρίσεων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα,
βουλευτή Α’ Πειραιά και Νησιών και υπεύθυνου του τομέα Άμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ,
σχετικά με την τροπολογία ογδόντα τεσσάρων (84) βουλευτών της ΝΔ


για την εισαγωγή «Ελλήνων το γένος» σε Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Σχολές Υπαξιωματικών, Αστυνομικές Σχολές και Σχολές στις οποίες φοιτούν οι κατατασσόμενοι στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Τίποτα δεν έχουν να φοβηθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από παιδιά, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, μεγαλώνουν εδώ και μαθαίνουν γράμματα στα ελληνικά σχολεία, αναγνωρίζουν για πατρίδα τους μόνο την Ελλάδα και κάποια από αυτά ίσως, - με χίλια εμπόδια – αποκτούν κάποτε την ελληνική ιθαγένεια.

Η προτεινόμενη τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ – ενθαρυμμένη, δυστυχώς, από τον ίδιο τον ΑΓΕΕΘΑ! – είναι κείμενο – μνημείο εθνικιστικών και ρατσιστικών διακρίσεων με προφανείς ιδεολογικού χαρακτήρα σκοπιμότητες ακροδεξιάς φοβικής ζύμωσης, σε πεδίο τεχνητά κατασκευασμένο με στόχο τον αποπροσανατολισμό της λαϊκής αγανάκτησης από την πολιτική της λιτότητας. Καμία σχέση δεν έχει με τον πατριωτισμό, ούτε και με καμία πραγματική ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δηλώνει την ευθεία και ανεπιφύλακτη αντίθεσή του όχι μόνο στο περιεχόμενο, αλλά και στο πνεύμα φοβικών, προληπτικών και κατασταλτικών διακρίσεων το οποίο εκφράζει η συγκεκριμένη τροπολογία και καλεί την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να εγκαταλείψει τις προφανείς σκοπιμότητες και να τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της απόσυρσής της.

1 σχόλια:

Θανάσης Αλμπάντης είπε...

Έχει απόλυτο δίκιο. Όταν τον "ξένο" τον αγκαλιάζεις σαν αδερφό, θα σου ανταποδώσει την αγάπη με ευγνωμοσύνη. Τους γενίτσαρους να φοβούμαστε και, δυστυχώς, γεμίσαμε από τέτοιους και από γραικύλους.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.